10 auto-hacks die je het leven vergemakkelijken

Tegenwoordig moet alles snel gaan. Problemen moeten snel, en liefst ook zo goedkoop mogelijk, opgelost worden. Daarom zijn life-hacks trending. Online posten internetgebruikers handige en soms erg originele tips & tricks om het alledaagse leven te vergemakkelijken. Omdat ook kleine probleempjes in de auto snel opgelost moeten kunnen worden, presenteert ikwilvanmijnautoaf.be tien auto-hacks.

Dankzij deze eenvoudige auto-hacks bespaar je een hoop tijd en geld en ben je beter bestendigd tegen stress in de auto. Heb je zelf al eens auto-hacks gebruikt of ken je zelf nog andere tips & tricks? Deel ze met ons!


1. Goedkope smartphonehouder

Smartphonegebruik achter het stuur is verboden, maar soms heb je je smartphone écht nodig, bijvoorbeeld als vervanging van je GPS. Om in dat geval toch veilig je smartphone te gebruiken, maak je met een elastiekje snel en gemakkelijk een smartphonehouder. Haal een elastiekje door het verwarmingsrooster van je wagen, zodat je smartphone vast blijft hangen. Als je vaak de GPS-functie van je smartphone gebruikt, is het natuurlijk wel aangeraden een echte smartphonehouder te kopen.


2. Waar zit mijn benzinetank?

Iedereen maakt het wel eens mee: je zit in een vreemde auto en je moet tanken, maar aan welke kant zit je benzinetank eigenlijk? Vanaf nu hoef je nooit meer te twijfelen aan de benzinepomp. Op het dashboard van elke auto wordt namelijk aangegeven aan welke kant de benzinetank zich bevindt. Wist je trouwens ook dat je meer benzine pompt door het handvat aan de pomp maar half in te duwen? Er komt dan meer benzine en minder lucht in de tank.


3. Dashboard schoonmaken

Over het dashboard gesproken… Hoe maak jij je dashboard proper? In plaats van een doek en water kan je eens een koffiefilter en afwasmiddel gebruiken. Zo haal je gemakkelijk stof weg en wordt het dashboard ook ontvet.


4. Lichte sleutelbos

Het lijkt misschien een wat vreemde tip, maar hang zo weinig mogelijk andere sleutels en accessoires aan je autosleutel. Een zware sleutelbos kan namelijk heel wat schade aanrichten. Het ontstekingssysteem in de auto is vrij fragiel en kan onder het gewicht van een te zware sleutelbos bezwijken. Daardoor kan het contactslot loskomen, waardoor de auto niet meer start. In het slechtste geval wordt zelfs het hele ontstekingssysteem van je auto aangetast.


5. Wazige koplampen

Met een propere doek, tandpasta en wat armspieren maak je je vuile koplampen in no time weer blinkend en helder. Doe tandpasta op een propere doek en schrob daarmee de koplampen grondig. Spoel daarna met water de tandpasta van de lampen en wrijf droog met een nieuwe doek. Om het resultaat langer te behouden, kan je de koplampen daarna nog behandelen met wax.


6. Zonder airco de zomer door

Er is niet veel zon nodig om de temperatuur in de auto tot tropische hoogtes te brengen. Zonder airco is het niet gemakkelijk die temperatuur weer snel te doen dalen. Voor je vertrekt, kan je de auto al afkoelen door een raam open te doen en de deur aan de andere kant van de auto verschillende keren open en dicht te doen. Dat zou de temperatuur al sterk moeten doen dalen. Heb je tijdens de rit nog last van de hitte, doe dan de twee voorruiten open en laat de achterruiten dicht. Dat heeft veel meer effect dan alle ramen open te zetten.


7. Groter bereik

Niets zo vervelend als je auto niet meer terugvinden op de parking. Als je een elektronische sleutel hebt, kan je je auto vanop afstand openen en sluiten om hem zo terug te vinden. Om het bereik van de sleutel te vergroten, houd je hem best onder je kin of tegen je slaap. Je hoofd wordt dan een antenne die de straling van de sleutel versterkt, waardoor je vanop een grotere afstand je auto kunt openen.


8. Tip tegen wagenziekte

Tegen wagenziekte bestaan er heel wat pilletjes die zouden voorkomen dat je draaierig en misselijk wordt in de auto. Daarvoor moet je natuurlijk wel altijd je pilletjes bij je hebben. Pillen vergeten? Houd je hoofd dan schuin om wagenziekte tegen te gaan. Als chauffeur is dat natuurlijk geen gemakkelijke houding, maar wagenziekte treedt gelukkig meestal enkel op als je achterin een voertuig zit. Als passagier hoef je je dus geen zorgen meer te maken over lange ritten in de wagen.


9. Auto ontdooien

De winter is geen gemakkelijke periode voor je wagen. De kans is groot dat je auto ’s morgens volledig bevroren is. Om te vermijden dat je ‘s morgens ijs van je autoruiten moet krabben, kan je je auto ’s avonds best naar het oosten gericht parkeren. Daar kom de zon op, waardoor je auto ’s morgens al snel in de zon staat en het ijs sneller wegsmelt, waardoor jij minder krabwerk hebt.

Wat ook erg vervelend is, is een bevroren autoslot. Tegenwoordig worden auto’s uitgerust met elektronische vergrendeling, maar oudere auto’s hebben dat vaak niet. Het is dan heel vervelend als het autoslot vastgevroren is. Breng in dat geval wat handendesinfectiemiddel aan op de sleutel voor je hem in het slot steekt. De alcohol in het desinfectiemiddel zal het ijs in het slot snel doen smelten.

10. Nagellak tegen barsten

Een barst in de ruit moet zo snel mogelijk behandeld worden. Om te vermijden dat een barst verder scheurt, breng je doorzichtige nagellak aan op de barst. Door een beetje nagellak aan de uiteinden van de barst te smeren, voorkom je dat hij verder gaat scheuren en kun je nog even door tot je je ruit kan laten herstellen.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands