Experiment Bree: verkeerslicht springt op rood bij hard rijden

Bree denkt de oplossing te hebben in de strijd tegen notoire hardrijders. Ze willen experimenteren met een nieuw soort verkeerslicht. Dit verkeerslicht kan zelf 'zien' of er automobilisten te hard aan komen rijden en vervolgens op rood springen voor deze weggebruikers.

Het gaat om een mobiele constructie zodat de deze verplaatst kan worden van locatie naar locatie. Als hardrijder weet je zo nooit waar je de constructie kan verwachten. De insteek is om te beginnen op bekende sluiproutes waar vaak te hard gereden wordt.

Menig hardrijder zal wellicht ook het rode licht niet respecteren. Maar ook daar hebben ze rekening mee gehouden. Achter het rode licht staat namelijk een flitser. Zo kunnen de snelheidsduivels zowel een boete voor de snelheidsovertreding als voor het negeren van een rood licht verwachten. Tegelijkertijd wordt goed gedrag beloond want de automobilisten die zich netjes aan de maximum snelheid houden hebben doorgaans groen licht.

Mocht je toevallig achter een hardrijder rijden heb je alleen pech en moet je ook wachten voor het rode licht. Zo krijgen de hardrijders ook nog te maken met boze medeweggebruikers. Door deze combinatie verwachten ze het aantal hardrijders terug te kunnen dringen.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands