‘Ik moest liedjes zingen op mijn eerste werkdag’

Brent van Nieuwenhove is 20 jaar en woont in Huldenberg (BE). In januari 2016 startte hij zijn carrière bij Dealerdirect in België. Een echte autoliefhebber is het!


Hoe ben je bij Dealerdirect terechtgekomen?

‘Ik wilde stoppen met studeren en was op zoek naar werk dat aansloot bij mijn grootste passie: auto’s. Ik zag de vacature van Dealerdirect en was direct verkocht! Het was de eerste keer dat ik solliciteerde op een baan en ik kon direct beginnen.’


Je bent een exportmakelaar in België, wat houdt dat in?

‘Elke wagen met een te hoge kilometerstand en/of technische schades die niet meer interessant zijn voor de Belgische markt, komen bij mij terecht. Als medior voertuigmakelaar bemiddel ik tussen de in- en verkoper van een wagen. Oftewel: ik help de particulier bij het zoeken naar een gepaste koper. Dit doe ik door mensen telefonisch zo goed mogelijk te woord te staan en te begeleiden.’


Welke eigenschappen heb je nodig voor deze functie? Moet je bijvoorbeeld een echte autofreak zijn?

‘Vooral veel geduld! Soms verloopt de verkoop niet altijd even vlot. Je moet ook overweg kunnen met verschillende typen mensen. Verder denk ik dat het bieden van een luisterend oor belangrijker is dan een echte autofreak zijn. Al is het natuurlijk wel handig wanneer je een beetje verstand van auto’s hebt.’  Hoe ziet volgens jou het perfecte telefoongesprek eruit? ‘Het perfecte telefoongesprek is niet altijd per definitie een verkoop, maar meer een gesprek waarin je met de klant een vlotte en leuke babbel hebt gehad. Iemand die tevreden is over de service en zich correct geholpen voelt, dat zijn de leukste gesprekken. Als ik de particulier dan ook nog kan helpen met het verkopen van zijn wagen, is dat altijd een feest!’


Wat is het leukste wat je tijdens je werk bij Dealerdirect hebt meegemaakt?

Bij Dealerdirect is het altijd gezellig! Het leukste is om klanten te helpen met de verkoop van hun wagen en nadien de dankbaarheid te ontvangen. Maar mijn eerste werkdag zal ik ook niet snel vergeten. Ik werd meteen in de groep opgenomen, wat natuurlijk erg fijn is bij een nieuwe job. We zijn die dag met de bus naar Autosalon geweest en ik moest onderweg liedjes zingen met de microfoon, haha!’


Wat zijn de pittige kanten van deze functie?

We werken met doelstellingen en ook hoor je regelmatig ‘nee’ op een dag. Hier moet je mee om kunnen gaan.’


Hoe ziet het ikwilvanmijnautoaf.be team eruit? Kunnen jullie allemaal goed met elkaar opschieten?

‘Het is echt een team met ontzettend veel verschillende persoonlijkheden. We zijn een hechte groep en iedereen kan goed met elkaar opschieten. Hierdoor weet je elke ochtend dat je een fijne werkdag tegemoet gaat.’


In welke auto rij jezelf? En wat is je droomauto?

‘Ik rijd zelf in een Audi S1 Quattro met 300 pk en een volledige Milltek uitlaatsysteem. Er zijn te veel auto’s op deze wereld om er maar van één te dromen. Als ik nu tóch moet kiezen, dan is het de Ferrari 458 Speciale Black Edition.’

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands