Doe-het-zelf met autobanden

Je zou het misschien niet zeggen, maar de zomer zit er wel bijna op. Daarna komen de natte herfst- en de koude wintermaanden. Misschien wordt het toch al eens tijd je zomerbanden te controleren of ze nog wel geschikt zijn voor de komende maanden. Moet je nieuwe banden aankopen? Gooi je oude banden dan niet weg! Met een beetje fantasie zijn er volop mogelijkheden om de banden te recycleren en om te toveren tot artistieke en nuttige objecten voor huis en tuin.

Wist je dat je een autoband gemiddeld 65.000 kilometer kunt gebruiken? Daarna is hij aan vervanging toe. Je kan je oude banden achterlaten bij een garagist of je kan ze naar het containerpark brengen, maar je kan ze ook bijhouden en er je eigen doe-het-zelfproject mee beginnen. Wij geven je alvast wat inspiratie.


Tik tak

Wat is een huis zonder klok? Klokken zijn niet alleen functioneel, het kunnen ook echte eyecatchers zijn, zeker als je zelf een klok maakt, van een autoband. Haal het uurwerk uit een oude klok, bevestig die aan de autoband en voilà, je bent nooit meer te laat voor een belangrijke afspraak.

Schommelen

De ouderwetse bandenschommel werd ooit door boeren ontworpen, maar is tegenwoordig ook in steden te vinden. Een band kan op heel wat manieren omgetoverd worden tot een robuuste schommel. Voor je begint te schommelen, raden we je aan een vernislaag aan te brengen, zodat het rubber niet afgeeft. Door aan de onderkant gaten te boren, vermijd je ook dat regenwater in de band blijft staan.

Plantenband

Bloemen en planten zijn leuk in de zomer, maar in de winter riskeer je dat je bloembakken kapotvriezen. Dat probleem los je gemakkelijk op door een rubberen bloembak te maken van autobanden. Hang hem aan de muur of stapel verschillende autobanden op elkaar om een originele plantenbak te creëren. Geen fan van zwart? Fleur je plantenbanden dan op met een likje verf.

Voor de fiets

Maak je je fiets bij je thuis vast aan een boom of aan de poort of laat je hem maar gewoon tegen de heg steunen? Dan is het misschien tijd om een paar autobanden om te toveren tot een fietsenrek. Dat doe je door twee autobanden voor de helft in te graven. Uiteraard kan je meer autobanden toevoegen als je meerdere fietsen wilt stallen.

Ook voor Fifi

Ook je hond verdient een plekje voor zichzelf waar hij rustig kan slapen of waar hij zich rustig kan terugtrekken als er te veel drukte in de ruimte is. Meer dan een autoband en een zacht kussen om de band mee op te vullen heb je niet nodig om een originele en gezellige hondenmand te maken.

Zandband

Zandkastelen en andere zanderige constructies bouwen, dat doe je in een zandband. Vul een autoband met zand en je hebt een originele zandbak voor je kinderen. Geef de band een fijne kleur en maak je buren jaloers met je mooie creatie.

Als salontafel

Snel een nieuwe tafel nodig? Ook dat kan je maken van een autoband! De simpelste variant is die met een glasplaat. Leg daarvoor de autoband op zijn kant en leg er een glasplaat over. Je kunt het geheel daarna opleuken door er een plaid onder te leggen. Uiteraard kan je ook ander materiaal gebruiken in plaats van glas, denk maar aan touw of hout.

Boekenplank

Je zou het misschien niet verwachten, maar een oude autoband is ook prima geschikt als boekenplank. Zet enkele houten plankjes vast in de autoband en hang de band aan de muur. Wedden dat je nog nooit zo’n cool boekenrek hebt gezien?

Luster

Luxe en stijl in je living, maar toch liefst ook een beetje originaliteit? Vervang die kristallen luster eens door een rubberen exemplaar! Hang een autoband aan het plafond, versier hem met wat glimmende hangers en lampjes en je interieur krijgt meteen een heel andere look.

Loungezetel

Na al dat knutselen met autobanden wil je natuurlijk even bekomen. Dat doe je in je zelfgemaakt zetel van oude autobanden. Maak je zetel extra comfortabel door er dikke kussens in te leggen. Als je genoeg autobanden hebt, kan je zelfs een hele set maken voor in je veranda of living. Welk idee zou jij zelf ook willen uitproberen? Uiteraard kan je nog veel meer doen met een autoband. Heb jij nog inspiratie?

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands