'Mijn droomauto? De BMW M5!'

‘We hebben een heel hecht team, alsof je iedere dag met je kameraden aan het werk bent.’ Maxime Orbie heeft het na een jaar nog steeds erg naar zijn zin bij Dealerdirect. Hij is 28 jaar, woont in Holsbeek (BE) en vertelt je graag meer over zijn functie als automakelaar.

Hoe ben je bij Dealerdirect terechtgekomen? ‘Eigenlijk een beetje bij toeval. Ik werkte tijdens mijn vorige job in een winkel, en raakte op een dag in gesprek met iemand die bevriend was met een automakelaar. We hadden het over werk en ik vertelde dat ik de autowereld een hele interessante branche vond. Via die jongen kwam ik vervolgens in aanraking met Dealerdirect. Voor ik het wist, had ik een gesprek en werd vervolgens aangenomen. Dat is nu ongeveer een jaar geleden.’ Je bent makelaar bij Dealerdirect, wat houdt jouw functie precies in? ‘Klopt. Het is mijn taak om mensen te helpen bij het veilig en vertrouwd verkopen van hun auto. Ik zorg dat ze er snel van af zijn en doe er alles aan om een win-winsituatie voor zowel de dealer als particulier te creëren. Dat maakt het soms ook wel pittig, voor sommige deals moet je echt vechten.’ Welke eigenschappen heb je nodig voor deze functie? Moet je bijvoorbeeld een echte autofreak zijn? ‘De belangrijkste eigenschappen zijn: stiptheid, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en een goed humeur (zeer belangrijk). Kennis hebben van auto’s is niet per se nodig, maar wel erg handig.  Je kent nooit genoeg, want je leert elke dag weer bij.   Hoe ziet volgens jou het perfecte telefoongesprek eruit? ‘In mijn ogen heb je een perfect telefoongesprek wanneer mensen vertrouwen krijgen in mij én in het bedrijf. De rest gaat dan vanzelf. Als ik het gesprek kan afsluiten met een verkoop, dan is dat natuurlijk helemaal mooi. Daar doe ik het uiteindelijk voor.’ Wat is het leukste wat je tijdens je werk bij Dealerdirect hebt meegemaakt? ‘Dat is dan toch wel het uitstapje naar Enschede (NL), waar de hoofdvestiging van Dealerdirect zit. Er was een familiedag georganiseerd. Superleuk! Daarna zijn we met alle Vlaamse collega’s nog op stap geweest in Leuven.’ Hoe is de werksfeer bij jullie, doen jullie ook leuke dingen buiten het werk om? ‘Alsof je iedere dag met je kameraden aan het werk bent! Vandaar dat wij ook privé met elkaar optrekken. Plezier in je werk is belangrijk, en daar zijn leuke collega’s wel een belangrijk onderdeel van.’   In welke auto rij jezelf? ‘Momenteel nog in de betrouwbare Volvo S60. Mijn droomauto is uiteraard de BMW M5!’

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands