Valentijn: liefde voor auto’s

Donderdag vieren koppeltjes overal ter wereld Valentijn, het feest van de liefde. Sommige mannen, én vrouwen, lijken de ware liefde gevonden te hebben in hun wagen. Is uw partner ook verzot van zijn of haar auto? Wij geven alvast wat tips om Valentijnsdag voor jullie beide onvergetelijk te maken.

We willen beginnen met de vrouwen gerust te stellen: het is perfect normaal dat een man zoveel aandacht besteedt aan auto’s. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 75% van de mannen een goed gevoel krijgt bij het zien van een auto.


Verliefd op een auto

Er zijn al verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de gevoelens van mensen ten opzichte van objecten. Uit die onderzoeken blijkt dat het niet zo vreemd is sterke gevoelens die op een verliefdheid lijken te krijgen voor objecten. De relatie tussen vrouwen en hun schoenen of tussen mannen en hun auto is gebouwd op dezelfde gevoelens als die van een liefdesrelatie tussen twee personen. De relatie tussen een persoon en een object begint met passie. Later komen er ook toewijding en intimiteit bij kijken. De liefde die mannen voor hun auto voelen kan wetenschappelijk verklaard worden. Een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat autoliefhebbers het beeld van een auto op dezelfde manier verwerken als de manier waarop ze beelden van gezichten verwerken. Daarbij zouden dezelfde hersendelen en hersenfuncties gebruikt worden. Autoliefhebbers zouden auto’s meteen in hun geheel waarnemen, terwijl mensen die niet warm lopen voor auto’s een voertuig per onderdeel bekijken. Dat zou een verklaring zijn voor de verliefde gevoelens die mannen, en vrouwen eigenlijk ook, voor hun auto kunnen voelen.


Cadeautips voor Valentijn


Het is dus perfect mogelijk dat uw partner diepere gevoelens heeft voor de auto en zolang het geen obsessieve liefde wordt, is daar niets mis mee. Om uw partner te tonen dat u hem graag ziet, kunt u hem voor Valentijn verrassen met een autocadeau of een bijzondere uitstap. Met onderstaande tips bezorgt u niet alleen uw partner een fijne Valentijn, maar u geniet zelf ook even hard mee.

  • Rijden met zijn droomauto Valt de droomauto van uw geliefde buiten uw budget? Geen probleem! Er zijn betaalbare alternatieven om uw partner voor Valentijn (tijdelijk) de auto van zijn dromen te schenken. In binnen- en buitenland zijn er heel wat bedrijven die verschillende rijervaringen aanbieden. Racen met een sportauto, een rustige tocht in een oldtimer of met een terreinwagen door de bossen crossen? De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Slipcursus Verkeersveiligheid is erg belangrijk. Om beter te reageren op onverwachtse manoeuvres van andere weggebruikers of om te anticiperen op slechte weersomstandigheden is een slipcursus erg geschikt. Een slipcursus is niet alleen nuttig, maar kan ook erg leuk zijn en voor de nodige adrenaline zorgen. U geeft uw partner dus niet alleen wat extra verkeersveiligheid, maar ook een spannende ervaring.
  • Volkswagen Beetle bakvormen De liefde van de man gaat door de maag. Verras uw geliefde met een romantisch zelfgemaakt etentje bij kaarslicht en sluit het menu af met… een Volkswagen-dessert! Met een cakeje in de vorm van een VW Beetle scoort u gegarandeerd.
  • Autoworld Brussels Het nadeel van Valentijn? Iedereen wil met zijn partner een uitstap maken of lekker uiteten, waardoor het op de meeste plaatsen erg druk is. Doe eens iets anders op Valentijnsdag en ga naar Autoworld Brussels, een automuseum in de hoofdstad. Naast de vaste collectie worden er ook regelmatig expo’s georganiseerd. Momenteel loopt er een expo over de Volkswagen Kever. Ideaal om te combineren met de vorige cadeautip, toch?


Voor haar


Autoliefde wordt traditioneel gelinkt aan mannen. Vrouwen zien echter niet alleen graag mooie schoenen, maar houden ook van een mooie bak. Geen inspiratie om uw door auto’s gepassioneerde vriendin te verrassen op Valentijn? Wij helpen u op weg.

  • Fiat handtas Vrouwen kunnen niet genoeg handtassen hebben, dus waarom geen model van haar favoriete automerk kopen voor haar Valentijn? Verschillende autofabrikanten, zoals Fiat, Mini en Volkswagen, maken naast auto’s ook handtassen. Vergeet de bijpassende portemonnee niet!
  • Servies Om romantische etentjes te kunnen organiseren, is een mooi servies nodig. Ziet u al een plekje in uw interieur voor de schattige kopjes van Volkswagen?
  • Romantische road trip Op Valentijn mag het al eens wat romantischer. Stippel op voorhand een route uit in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld door de Ardennen of aan de Normandische kust in het noorden van Frankrijk, en spring dit weekend in de wagen om samen een romantisch weekendje op de weg te beleven.


Valentijn wordt met deze cadeautips ongetwijfeld onvergetelijk!

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands