Opgelet in het buitenland! - Bijzondere verkeersregels op een rijtje

In de meeste landen gelden over het algemeen dezelfde verkeersregels. Sommige landen hebben echter wel een aantal bijzondere regels verzonnen waar je als toerist misschien niet helemaal van op de hoogte bent. No worries, wij zetten een aantal bijzondere verkeersregels voor jou op een rijtje.

Iedereen weet dat je in Groot-Brittannië links moet rijden en dat je op de Duitse Autobahn zo snel mag rijden als je wilt. Maar kende je onderstaande bizarre verkeersregels al? VS – jagen, bikini’s en zwarte auto’s

Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden én van een hoop vreemde verkeersregels. De regels verschillen per staat en sommige regels hebben hun houdbaarheidsdatum al lang overschreden. In de Amerikaanse staat Tennessee mag je niet gaan jagen in een rijdend voertuig. Uitzondering op die regel: jagen in een rolstoel mag dan weer wel. In Kentucky mogen vrouwen niet in badpak of bikini op de autostrade rijden. In Colorado, bekend om de Rocky Mountains, kies je best niet voor een zwarte auto. Die zijn daar namelijk verboden op zondag. Vreemde regels, daar in Amerika. De meest bijzondere regel vinden we terug in Minnesota. Daar is het verboden een gorilla op de achterbank te vervoeren. Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de doorsnee toerist zo’n passagier meeneemt, maar we geven het toch maar mee. Een gewaarschuwd man telt voor twee.

Europa – vreemd, vreemder, vreemdst

De Scandinavische landen geven vaak op verschillende vlakken het goede voorbeeld. We hebben echter wel onze twijfels bij hun verkeersregels. In Denemarken moet je volgens de wet eerst controleren of er niemand onder je auto ligt te slapen voor je vertrekt. Kruip je met meer dan 2 promille alcohol in je bloed achter het stuur, dan wordt je auto geveild. Van de opbrengst zie je niets meer terug, die gaat volledig naar de Deense staat. Net als in België mag je in Frankrijk niet rondrijden met waarschuwingsapparatuur voor flitscontroles. Als je door Frankrijk reist, moet je ook een alcoholtester in je auto hebben liggen. Rokers blijven best weg uit Noorwegen en Griekenland: in die landen mag niet gerookt worden in de auto. In Zwitserland moeten brildragers een reservepaar in hun auto hebben liggen en in Zweden mag je niet langer dan zes dagen op dezelfde plaats staan. Duidelijk? Bosnië-Herzegovina is geen klassiek vakantieland. Als je toch daar bent, je jonger bent dan 23 jaar en je nog maar een jaar je rijbewijs hebt, mag je tussen 23 uur en 5 uur niet met de auto rijden. Word je in Spanje tegen een te hoge snelheid betrapt? Maak de betaling van je boete dan snel in orde. Als je binnen de 15 dagen na ontvangst van de boete betaalt, dan krijg je een korting van 50%. Een boete betalen is nooit leuk, maar in dat geval loont het toch wel de moeite om dat op tijd te doen. Verder van huis

Bizarre verkeersregels komen niet alleen in de westerse wereld voor. Ga je naar Thailand? Door het warme weer zou je misschien wel zin kunnen krijgen om in je bloot bovenlijf te rijden. Dat doe je toch best niet. Op safari in Zuid-Afrika? Vergeet niet voorrang te verlenen aan de dieren die je pad kruisen. Eerlijk, die regels zijn niet altijd even zinvol, maar als gast moet je je toch houden aan de wetten van je vakantieland.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands