zonder zorgen. verkocht.
verkoop uw bedrijfswagen veilig vanuit huis

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van uw bedrijfswagen

Meld uw voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over uw voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van uw voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvangt u van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van uw bedrijfswagen

Gaat u akkoord met ons voorstel? Dan brengen we u in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Btw bij verkoop bedrijfswagen

Een bedrijfswagen is een voertuig dat eigendom is van een bedrijf. Een bedrijfswagen kan een licht of zwaar busje zijn of een voertuig met veel opslagruimte, maar ook personenauto's kunnen ingeschreven worden als bedrijfswagen. Zo'n personenauto die als bedrijfswagen wordt ingeschreven is een extralegaal voordeel voor de werknemer. De werknemer mag de wagen onder bepaalde voorwaarden of zelfs volledig gratis gebruiken, vaak ook buiten de werkuren. De bedrijfswagen is wel nog steeds van het bedrijf. Daar moet rekening mee gehouden worden als het bedrijf besluit de bedrijfswagen te verkopen. Het gemakkelijkste voor een bedrijf is de bedrijfswagen te verkopen aan een privé persoon. In dat geval moet er namelijk geen rekening gehouden worden met de btw. Heel wat bedrijven geven hun werknemers de kans een tweedehands bedrijfswagen aan een gunstig tarief te kopen als de bedrijfswagens van het bedrijf verkocht moeten worden.

Als u uw bedrijfswagen wilt verkopen aan een handelaar, moet u wel rekening houden met de btw. We verduidelijken de regels omtrent uw bedrijfswagen verkopen aan een ander bedrijf of een handelaar met behulp van een voorbeeld. Stel dat u uw bedrijfswagen wilt verkopen aan een bedrag van 10.000 euro, exclusief btw. U ontvangt 10.000 euro, maar ook het btw-bedrag. In België bedraagt de btw 21%. U ontvangt dus 12.100 euro in totaal. Het bedrijf dat uw auto koopt, moet die btw betalen. Hij betaalt dus 12.100 euro. U ontvangt dus meer voor uw bedrijfswagen dan de verkoopprijs en de koper betaalt meer. De professionele koper die uw auto gekocht heeft, kan de btw echter terugvorderen van de staat. Dat betekent dus dat hij die 2.100 euro btw nog terugkrijgt, waardoor hij uiteindelijk toch enkel de verkoopprijs van 10.000 euro betaald heeft. U, als verkoper, moet de btw die u betaald heeft gekregen dan ook terugbetalen aan de staat. U ontvangt dus wel 12.100 euro van de koper, maar daarvan houdt u er zelf 10.000. De 2.100 euro btw moet u aan de staat betalen. Die regel over de verkoop van tweedehands bedrijfswagens lijkt erg ingewikkeld. Daarom lijkt het voor bedrijven gemakkelijker hun bedrijfswagen te verkopen aan een particulier. Om uw bedrijfswagen toch te verkopen aan een handelaar, kunt u natuurlijk naar een garage gaan en daar hulp vragen. Autohandelaars komen dagelijks in contact met deze situatie en weten dus perfect wat te doen met tweedehands bedrijfswagens.

Intracommunautaire regeling

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u uw bedrijfswagen in het buitenland aan een handelaar verkoopt. In dat geval moet eigenlijk ook rekening gehouden worden met de btw. Omdat die btw-regeling in het buitenland erg omslachtig is, geldt er binnen de lidstaten van de Europese Unie een intracommunautaire regeling. Dankzij die intracommunautaire regeling wordt de btw verlegd. In zo?n geval wordt op de factuur vermeld dat het om een intracommunautaire dienst gaat en dat de btw 0% bedraagt. Dat betekent echter niet dat er geen btw betaald wordt. Het bedrag dat u ontvangt voor de auto verkoop is het bedrag exclusief de btw die u anders zou moeten betalen. Op die manier moet u de btw achteraf niet terugbetalen aan het land waaraan u de auto verkocht heeft. Er moet wel aangetoond kunnen worden dat de koper een handelaar met een geldig btw-nummer is die in de Europese Unie gevestigd is.

De regelingen omtrent btw kunnen u misschien wat afschrikken, waardoor u sneller zult kiezen voor de verkoop van de wagen van uw bedrijf aan een particulier. Bedrijven gespecialiseerd in de aankoop van bedrijfswagens kunnen u echter ook helpen uw bedrijfswagen te verkopen. U kunt uw bedrijfswagen zelfs aanmelden op verkoop sites. Een voorbeeld van zo'n verkoopsite is Ikwilvanmijnautoaf.be. Ikwilvanmijnautoaf.be is een platform waarop u online uw bedrijfswagen kunt verkopen. Via Ikwilvanmijnautoaf.be kunt u uw tweedehands bedrijfswagen niet verkopen aan een particulier, maar wel aan professionele autohandelaars. Om online uw bedrijfswagen te verkopen, meldt u gewoon uw wagen aan op de website. Uw tweedehands bedrijfswagen wordt dan in een online autoveiling geplaatst. Erkende autobedrijven hebben toegang tot die veiling en kunnen biedingen uitbrengen op uw wagen. De bovenstaande btw-regeling geldt uiteraard ook als u uw bedrijfswagen via onze site verkoopt aan een handelaar, maar onze automakelaars leggen u uit wat dat precies allemaal inhoudt.

Online bedrijfswagen verkopen

Personenwagens die als bedrijfswagen werden gebruikt, kunnen meestal nog wel verkocht worden aan particulieren. Let er in dat geval op dat u in dat geval ook btw moet terugbetalen aan de staat. Zorg er dus voor dat u die btw incalculeert in de verkoopprijs van de wagen als u beslist uw bedrijfswagen te verkopen aan een privé persoon. Uiteraard kan de kopende particulier de btw niet terugvorderen. Voor de verkoop van een wagen van uw bedrijf aan een particulier kunt u verschillende kanalen aanspreken:

  • u kunt uw bedrijfswagen verkopen aan een geïnteresseerde werknemer
  • u kunt uw bedrijfswagen aanmelden op verkoop sites voor particulieren
  • u kunt een zoekertje voor uw bedrijfswagen verspreiden in kranten of tijdschriften

Er zijn echter ook bedrijfsvoertuigen die voor particulieren minder interessant zijn. Een bedrijfsbus occasion verkopen aan een particulier, bijvoorbeeld, zal een stuk moeilijk zijn dan een bedrijfsbus occasion aanbieden aan een professionele handelaar. Op Ikwilvanmijnautoaf.be komen duizenden handelaars samen die met plezier een bod doen op uw bedrijfswagen. Een dag na uw aanmelding krijgt u het hoogste bod al via mail toegestuurd en kunt u uw bedrijfswagen verkopen aan een erkende auto-opkoper. De autobedrijven die deelnemen aan de veiling en bedrijfswagens en gewone voertuigen aankopen, weten meestal al perfect wat ze met een voertuig willen doen als ze er een bieding op doen. Sommige autobedrijven hebben zich ook gespecialiseerd in de aan- en verkoop van zwaardere bedrijfsvoertuigen. U kunt dus zonder problemen uw bedrijfsbus occasion aanbieden op Ikwilvanmijnautoaf.be.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands