zonder zorgen. verkocht.
meld uw oldtimer gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van uw auto

Meld uw voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over uw voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van uw voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvangt u van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van uw auto

Gaat u akkoord met ons voorstel? Dan brengen we u in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Oldtimer verkopen

Heeft u een oude auto? Afhankelijk van wanneer u uw auto ingeschreven heeft en hoelang uw auto al ingeschreven is, kan het zijn dat uw auto eigenlijk al een oldtimer is. Wanneer is uw auto dan een oldtimer? Een oldtimer is een auto die al meer dan 25 jaar in gebruik is. Dat betekent dat u een oldtimer heeft als uw auto al meer dan 25 jaar ingeschreven is. Dat is een belangrijk element. De leeftijd of het bouwjaar van de wagen heeft dus geen invloed op het feit of u met een oldtimer rijdt of niet. Een 26 jaar oude auto is pas een oldtimer als hij ook effectief minstens 25 jaar ingeschreven is. Voor een oldtimer geldt een andere reglementering dan voor gewone auto's. Een oldtimer moet niet, zoals een gewone auto, jaarlijks naar de keuring. Een oldtimer moet wel gekeurd zijn, maar voor oldtimers is er een afzonderlijke keuring. Voor een auto ingeschreven wordt als oldtimer, wordt die onderworpen aan een keuring voor oldtimers. Die keuring vindt ook plaats wanneer een oldtimer op een nieuwe naam ingeschreven wordt, bijvoorbeeld na verkoop van de oldtimer. In dat geval krijgt de oldtimer een speciale O-nummerplaat. Een O-nummerplaat gaat wel gepaard met verschillende beperkingen. Een oldtimer met O-nummerplaat mag niet gebruikt worden in volgende omstandigheden:

  • voor commercieel/professioneel gebruik
  • voor woon-werkverkeer of woon-schoolverkeer
  • voor betaald personenvervoer
  • als werktuig

Wie niet aan die beperkingen gebonden wil zijn, kan zijn oldtimer inschrijven als een normale auto. In dat geval krijgt u een gewone nummerplaat. Er zijn dan geen beperkingen aan het rijden met een oldtimer, maar u bent dan wel niet vrijgesteld van de jaarlijkse keuring. Of u nu uw auto inschrijft als oldtimer of als gewone auto, u geniet in beide gevallen van een verminderde verkeersbelasting.


Populaire oldtimers

Op het lijstje van populaire oldtimers staan verschillende Duitse merken. Mercedes, Volkswagen en BMW zijn erg populaire merken onder oldtimerliefhebbers, maar ook Fiat en Ford zijn veel gevraagd. Dat Duitse oldtimers erg populair zijn, hoeft niet te verwonderen. Voor die merken is het over het algemeen nog vrij gemakkelijk om onderdelen te vinden, waardoor het voor knutselaars mogelijk is zelf aan de auto te werken. De Volkswagen Kever, bijvoorbeeld, is een perfect instapmodel voor nieuwelingen in de oldtimerwereld doordat onderdelen van dat model nog gemakkelijk te vinden zijn.

Een oldtimer kan een erg goede investering zijn. Sommige modellen stijgen doorheen de jaren in waarde. Een oude Mercedes 190SL, bijvoorbeeld, is tegenwoordig al snel meerdere tienduizenden euro's waard. Niet alle modellen en merken stijgen echter zo fel in waarde. De waarde van oldtimers is afhankelijk van verschillende elementen:

  • zeldzaamheid: de waarde van zeldzame oldtimers ligt een stuk hoger dan de waarde van oldtimers waar veel exemplaren van gebouwd zijn en die dus gemakkelijk te vinden zijn
  • originaliteit: veel liefhebbers hebben het liefst een wagen in originele staat in plaats van een gerestaureerd exemplaar, ook al is er vaak heel wat geld gepompt in een gerestaureerde oldtimer
  • bekendheid: onbekend is onbemind, wat betekent dat een oldtimer van een bekend merk over het algemeen meer zal opbrengen dan een minder bekend merk
  • prestaties: net als bij nieuwe auto's wordt de waarde van oldtimers ook deels bepaald door de technische specificaties van de wagen

Het is dus belangrijk om te beseffen dat een restauratie niet altijd voor een hogere waarde zorgt. Een restauratie kost namelijk snel handen vol geld en dat geld krijgt u niet altijd terug bij de verkoop van uw oldtimer. Een restauratie moet bovendien erg mooi uitgevoerd zijn, anders heeft de restauratie eerder een negatieve invloed op de waarde van uw oldtimer. Een exemplaar waar nog wat werk aan is, geniet bij veel liefhebbers de voorkeur, zeker als ze zelf graag nog knutselen aan hun oldtimer.


Uw oldtimer verkopen

Het publiek voor de verkoop van uw oldtimer is een stuk kleiner dan het publiek voor een gewone tweedehandsauto. Particulieren met een interesse in oldtimers zoeken vaak online op zoekertjessites naar hun favoriete merk en model. Door uw oldtimer te verkopen op een zoekertjessite vindt u dus voornamelijk particulieren. Oldtimers verkoop kan over het algemeen wel lang aanslepen, net doordat het publiek zo beperkt is en ook doordat liefhebbers van oldtimers meestal op zoek zijn naar een specifiek merk en model. Om de verkoop van uw oldtimer sneller te laten verlopen, kunt u uw oldtimer ook verkopen aan professionele kopers. De gemakkelijkste manier daarvoor is door uw oldtimer online aan te melden op Ikwilvanmijnautoaf.be. Ikwilvanmijnautoaf.be helpt particulieren namelijk bij de verkoop van hun auto's en oldtimers aan professionele autobedrijven in heel België, Nederland en Duitsland. Tussen de autobedrijven die samenwerken met Ikwilvanmijnautoaf.be zitten ook verschillende bedrijven die voornamelijk op zoek zijn naar speciale auto's, zoals oldtimers.

Op Ikwilvanmijnautoaf.be worden dagelijks heel wat auto's aangemeld voor verkoop, maar oldtimers komen minder vaak voor. Een oldtimer of andere speciale auto valt dus meteen erg op en krijgt heel wat aandacht van de aangesloten autobedrijven. Uw oldtimer verkopen via Ikwilvanmijnautoaf.be is daardoor erg snel en gemakkelijk. De aanmelding en de verkoop van uw oldtimer verlopen volledig online. U kunt oldtimers voor verkoop aanmelden door online een aantal vragen over uw wagen te beantwoorden en wat foto's toe te voegen. Na de aanmelding, controleren onze automakelaars de gegevens van uw oldtimer en wordt uw oldtimer in een online autoveiling geplaatst. Daar kunnen de aangesloten autobedrijven biedingen uitbrengen op uw oldtimer.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands