Stel dat u een nieuwe auto wil kopen, maar u heeft er zelf nog 1 in uw bezit. Dit hoeft geen probleem te zijn want u kunt de waarde van uw oude auto gebruiken voor de aankoop van uw nieuwe wagen. Maar hoe pakt u dit het beste aan? U kunt zelf bij een dealer langsgaan om uw auto in te ruilen tegen korting op uw nieuwe wagen. Dit is een zeer gemakkelijke optie maar zeker niet de voordeligste. U heeft zelf vaak geen idee hoeveel uw oude wagen waard is. Of misschien heeft u uw oog laten vallen op een ander merk en kunt u daarom uw wagen niet meteen bij een dealer inruilen.


Inruilwaarde auto

Het meest voordelige voor u is om uw wagen zelf te verkopen bij uw dealer. Vele dealers zijn bereid om uw oude auto over te kopen voor onderdelen of als occasie aan te bieden. Dealers onderhandelen bijna dagelijks met klanten en misschien is dit voor u de eerste keer. Om een sterkere onderhandelingspositie te krijgen, is het dan aan te raden de inruilwaarde van uw wagen te kennen. Wij van ikwilvanmijnautoaf.be kunnen binnen 1 dag de inruilwaarde voor uw auto schatten. Dit gebeurt helemaal gratis en zonder enige aankoopverplichtingen. Als u de inruilwaarde van uw wagen kent, kunt u een veel hogere prijs bedingen. Bovendien hoeft de auto niet meer door de dealer gecontroleerd te worden, want dit hebt u al gedaan.


Weten wat de inruilwaarde van uw auto is?

Het aanmeldingsproces bij ikwilvanmijnautoaf.be verloopt in 3 eenvoudige stappen. In de eerste stap meldt u uw auto aan. U voert het kenteken en de kilometerstand in. Op deze manier kunnen we al de waarde van uw merk en model schatten. Het spreekt voor zich dat hoe meer een auto gebruikt is geweest des te meer dit een invloed zal hebben op de waarde van het voertuig.

Daarna geeft u een goede beschrijving van de staat van uw auto. Wees zeker niet te bondig met uw beschrijving. Hoe meer informatie we over u wagen hebben des te preciezer we de inruilwaarde kunnen schatten. Vergeet zeker niet eventuele schade of achterstallig onderhoud aan te melden. Ook andersom, als er eventueel recent nog een onderhoud is gedaan of bepaalde stukken net vervangen zijn, moet u dit zeker melden. Het kan enkel maar een positief effect hebben op de prijs. Hoe meer details u beschrijft, des te sterker zal uw onderhandelingspositie wordt. Met de exacte informatie in handen kunnen wij u de beste schatting geven. Zo voorkomt u dat de dealer u pakt op details die u niet in uw beschrijving had opgenomen.

De laatste stap is om nog enkele foto’s van de wagen in kwestie toe te voegen. Dit zodat wij eventuele schade die u beschrijft visueel kunnen checken. Een beeld zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden. Het voordeel van u aan te melden op ikwilvanmijnautoaf.be is dat het 100% gratis en vrijblijvend is. U hangt nergens aan vast en alles wordt in uw plaat geregeld.


Auto verkopen of inruilen?

Een belangrijke vraag is of u van plan bent een nieuwe auto te kopen of niet. Als u van plan bent een nieuwe auto te kopen, zal de handelaar waar u uw nieuwe auto koopt u waarschijnlijk een aantal kortingen en premies bieden. Een van de premies is de overnamepremie. Een overnamepremie is eigenlijk een soort korting die u krijgt op de aankoop van uw nieuwe auto in ruil voor uw oude auto. Dat heeft als voordeel dat u meteen van uw oude auto af bent en wat uitspaart op de aankoop van uw nieuwe auto. Het nadeel van de overnamepremie is dat die premie vaak onderworpen is aan limieten, waardoor het mogelijk is dat u uw oude auto tegen een veel te lage prijs inlevert. Daarom kan het ook in dit geval interessant zijn te proberen uw auto te verkopen. U krijgt dan vaak een hoger bedrag voor uw auto dan de overnamepremie die u van de garage krijgt. Door uw 2dehandsauto zelf te verkopen, stoot u vaak wel op een groot probleem: een auto verkopen duurt over het algemeen langer dan uw auto inruilen bij de garage. Dat hoeft echter niet zo te zijn. Een online service als Ikwilvanmijnautoaf.be helpt u niet alleen bij de waardebepaling van uw auto, maar zorgt ook voor een snelle verkoop van uw 2dehands auto.


Online autoveiling

Wanneer u uw wagen bij ons aanmeldt, komt deze in een online veiling terecht. Op deze manier wordt uw auto zichtbaar voor alle dealers waar wij mee samenwerken. Onze dealers worden elk jaar meerdere malen door ons bezocht en gecontroleerd. Wij werken enkel samen met dealers die wij vertrouwen. Dit maakt dat ook onze online veiling betrouwbaar en veilig is om mee te werken.

De aangesloten dealers zullen tegen elkaar op bieden voor uw wagen. Binnen 1 dag na het aanmelden van uw wagen ontvangt u vrijblijvend een bod op uw wagen. Dit maakt dat u nergens aan vasthangt. Wanneer u de waarde van uw wagen kent, staat u veel sterker in uw schoenen om met uw dealer te onderhandelen.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands