wat-is-mijn-auto-waard

Wat is mijn auto waard?

Als bestuurder van een auto vraagt u zich waarschijnlijk soms wel eens af wat de waarde van uw auto is. U heeft een bepaald bedrag betaald bij de aankoop van uw auto, maar ondertussen is de waarde van uw auto uiteraard wat gedaald. De waarde van uw auto is afhankelijk van verschillende factoren:

  • het merk en het model
  • de leeftijd of het bouwjaar van de wagen
  • de staat waarin de wagen verkeert
  • de kilometerstand
  • opties en accessoires

In mindere mate zal ook de kleur van uw auto een invloed hebben op de waarde. Zeker als u de waarde van uw auto wilt kennen voor verkoop. Een neutrale kleur brengt over het algemeen op de tweedehandsmarkt meer op dan een felle modekleur. Daarnaast is het ook belangrijk rekening te houden met de populariteit van de auto en de vraag en het aanbod op de markt. Een populaire auto zal ook een hogere waarde hebben, maar een wagen waarvan er een overaanbod is ten opzichte van de vraag, zal ook dalen in waarde. Om de waarde van uw auto te bepalen, is het dus belangrijk rekening te houden met die verschillende elementen.Als u de waarde van uw auto probeert te bepalen, is het ook belangrijk eventuele gebruikssporen te zoeken. Hoe goed u uw auto ook verzorgt, kleine krassen zijn vaak onvermijdelijk. Ook een deuk komt vaak voor. Niet alleen door een lichte botsing, maar ook door, bijvoorbeeld, noten die van de bomen vallen en op uw auto terechtkomen. De (lichte) schade die aan uw auto komt doordat u uw auto gebruikt, haalt de waarde van uw auto ook naar beneden. Kleine beschadigingen, zoals lichte krassen, kunnen meestal wel eenvoudig weggewerkt worden. Om de waarde van uw auto wat beter te behouden en eventueel een hogere prijs te krijgen wanneer u beslist uw auto te verkopen, kunt u proberen die lichte beschadigingen zelf te herstellen.


Waarom de waarde van uw auto bepalen?

Waarom wilt u eigenlijk de waarde van uw auto kennen? Hierboven hebben we al aangehaald dat het belangrijk is de waarde te kennen om uw auto te verkopen. Het is echter om verschillende redenen interessant om de waarde van uw auto te bepalen. Uw verzekeringsmaatschappij, bijvoorbeeld, is voornamelijk geïnteresseerd in de waarde van uw auto na een ongeval. Dat is zeker het geval wanneer uw verzekeringsmaatschappij de schade aan uw auto betaalt of terugbetaalt. Als uw auto perte totale is, betaalt uw verzekeringsmaatschappij niet het bedrag dat u zelf bij aankoop van de auto heeft neergeteld, maar wel de restwaarde van uw auto. De restwaarde van de auto is het bedrag dat uw auto op een gegeven moment nog waard is. Die restwaarde is ook afhankelijk van bovenstaande factoren. Niet bij elk ongeval is uw auto echter perte totale. Na een lichte botsing of een niet ernstig ongeval kunt u meestal nog perfect met uw auto rijden. De waarde van uw auto na een ongeval daalt uiteraard wel sterk.

De waarde van uw auto is dus nuttig wanneer u uw auto wilt verkopen en wanneer u na een ongeval van uw verzekeringsmaatschappij een vergoeding krijgt. Het is echter ook mogelijk dat u geen specifieke reden hebt waarom u de waarde van uw auto wilt kennen. Veel bestuurders willen de waarde van hun auto bepalen uit nieuwsgierigheid.Online waardebepaling

Wat uw reden ook is, u kunt op verschillende manieren de waarde van uw auto berekenen in België. Als u zelf genoeg kent van auto's, kunt u proberen zelf de waarde van uw auto te bepalen. Daarvoor houdt u best rekening met bovenstaande factoren. Om de waardebepaling te vergemakkelijken, kunt u online op zoek gaan naar soortgelijke auto's zoeken die te koop gezet worden om prijzen te vergelijken. Om een getrouwer idee te krijgen van de waarde van uw auto, is het echter aangeraden de waardebepaling te laten uitvoeren door een professional. Garagisten kunnen perfect inschatten hoeveel uw auto nog waard is. Dat is vooral gemakkelijk als uw auto schade heeft opgelopen. De waarde van een auto met schade ligt namelijk lager, maar garagisten hebben wel een beter idee van de ernst van de schade aan uw auto en kunnen hun waardebepaling daaraan aanpassen.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands