Mijn tweedehands auto verkopen. Waar en aan wie?

Hoog tijd om uw auto te verkopen? Dan kunt u er op 5 manieren vanaf:

  • Bij een dealer van uw automerk
  • Aan een opkoper
  • Tijdens een parkingverkoop
  • Via een advertentie voor particulieren
  • Met een online veiling

Kiest u voor gemak, snelheid, veiligheid of gaat u voor de hoogste prijs? Vindt u het fijn om zelf te onderhandelen met de koper of besteedt u alle zorgen liever uit aan een professionele bemiddelaar die namens u met de kopende partij onderhandelt? We hebben een overzicht gemaakt om u te helpen bij het maken van uw keuze. Dit voorbeeld is gebaseerd op de verkoop van een voertuig met een vraagprijs van € 9.000,-.Wist u dat u via ikwilvanmijnautoaf.be meer dan 11.000 erkende handelaren bereikt? Zonder gedoe. verkocht.

€7.250
Parkingverkoop
Veilig
Eenvoudig
Prijs
€7.500
Verkopen aan handelaar
Veilig
Eenvoudig
Prijs
€8.250
Verkopen via ikwilvanmijnautoaf.be
Veilig
Eenvoudig
Prijs
€8.750
Verkopen via verkoopsites
Veilig
Eenvoudig
Prijs

Auto verkopen aan handelaar

Koopt u een nieuwe auto? Dan kunt u bij uw dealer uw oude auto mee in de onderhandelingen gooien. Groot nadeel: u onderhandelt één op één; er is niemand die een hoger bod op de wagen kan doen. Komt u een overname prijs overeen, dan zal de dealer uw auto in zijn eigen verkooppunt of elders doorverkopen.

Auto verkopen aan opkoper

Bij een opkoper zal uw tweedehands auto heel snel kunnen verkopen. U vermijdt ook dat u de auto zelf in orde moet brengen of naar de keuring moet. De inkomsten van de opkoper hangen puur af van de marge die hij kan nemen op de auto (of onderdelen). Daarom zal zijn prijs fors onder de marktprijs liggen. Laat uw wagen best beoordelen door verschillende opkopers. Indien u hoort dat hij goed is voor de schroothoop, gaat u beter naar een andere opkoper.
+ Snel en makkelijk
- Erg lage overnameprijs

Parkingverkoop

De formule is simpel: u parkeert uw tweedehands auto op een plein (betalend) en wacht op een koper. Zulke markten trekken een maximaal aantal potentiële kopers aan. Maar ze zijn ook vaak het werkterrein van malafide handelaars, die een sterke overtuigingskracht hebben om u onder de prijs te laten gaan. Veel parkingverkopen worden illegaal georganiseerd.
+ Snel en makkelijk
- Erg lage overnameprijs
- Grote kans op oplichting en zelfs diefstal

Auto verkopen aan een particulieren

Online of in de krant? Een advertentie voor particulieren is interessant als u er tijd en geld voor kan uittrekken. Een opkoper zal er geen problemen mee hebben dat uw interieur bezaaid is met kruimels of dat er documenten ontbreken. Een particulier wil een wagen in (bijna) perfecte staat, met keuringsbewijs, Car-Pass en onderhoudsboekje.
+ Hogere prijs
- Traag en vaak omslachtig
[Tip] Een bordje te koop aan uw achterruit bevestigen is bij wet verboden. Maar het wordt meestal oogluikend toegestaan als de wagen op privé-terrein staat. Vergeet er dan niet een fiscale zegel op te kleven.

Auto verkopen via online veiling

De simpelste manier: u vult online uw gegevens in, laadt recente en duidelijke foto’s op en het bieden kan starten. Op die manier komt uw tweedehands auto in het vizier van duizenden autohandelaars en dealers. Na 24 uur krijgt u een mail met het hoogste boden de contactgegevens van de geïnteresseerde koper.
+ Snel, makkelijk
+ Veel potentiële kopers
- Zelf verkopen levert meer op

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands