zonder zorgen. verkocht.
meld uw auto gratis en vrijblijvend aan

Persoonlijke hulp bij de verkoop

We stellen met onze expertise zorgvuldig de advertentie samen

We maken gebruik van ons gerenommeerde dealer netwerk

Wij nemen de onderhandelingen uit handen

Helpen met de levering, overschrijving en betaling

STAP 1

Aanmelden van uw auto

Meld uw voertuig snel en eenvoudig aan door een paar vragen over uw voertuig te beantwoorden. Voeg ook recente foto’s van uw voertuig toe voor een sneller resultaat.

STAP 2

Resultaat ontvangen

Binnen enkele dagen ontvangt u van ons een persoonlijk aanbod, wij versturen geen automatisch genereerde taxaties. Ons voorstel is vrijblijvend.

STAP 3

Verkopen van uw auto

Gaat u akkoord met ons voorstel? Dan brengen we u in contact met de koper. Die verzorgt de vrijwaring en betaling.

Auto verkopen? Wij helpen u


U kunt u op 5 manieren uw auto verkopen:

  • Bij een dealer van uw automerk
  • Aan een opkoper
  • Tijdens een parkingverkoop
  • Via een advertentie voor particulieren
  • Met een online veiling


Kiest u voor gemak, snelheid, veiligheid of gaat u voor de hoogste prijs? Vindt u het fijn om zelf te onderhandelen met de koper of besteedt u alle zorgen liever uit aan een professionele bemiddelaar die namens u met de kopende partij onderhandelt? We hebben een overzicht gemaakt om u te helpen bij het maken van uw keuze. Dit voorbeeld is gebaseerd op de verkoop van een voertuig met een vraagprijs van € 9.000,-. Wist u dat u via ikwilvanmijnautoaf.be honderden erkende handelaren bereikt? Zonder zorgen. verkocht.


Auto verkopen aan handelaar

Koopt u een nieuwe auto? Dan kunt u bij uw dealer uw oude auto mee in de onderhandelingen gooien. Groot nadeel: u onderhandelt één op één; er is niemand die een hoger bod op de wagen kan doen. Komt u een overname prijs overeen, dan zal de dealer uw auto in zijn eigen verkooppunt of elders doorverkopen.


Auto verkopen aan opkoper

Bij een opkoper zal uw tweedehands auto heel snel kunnen verkopen. U vermijdt ook dat u de auto zelf in orde moet brengen of naar de keuring moet. De inkomsten van de opkoper hangen puur af van de marge die hij kan nemen op de auto (of onderdelen). Daarom zal zijn prijs fors onder de marktprijs liggen. Laat uw wagen best beoordelen door verschillende opkopers. Indien u hoort dat hij goed is voor de schroothoop, gaat u beter naar een andere opkoper.
+ Snel en makkelijk
- Erg lage overnameprijs


Parkingverkoop

De formule is simpel: u parkeert uw tweedehands auto op een plein (betalend) en wacht op een koper. Zulke markten trekken een maximaal aantal potentiële kopers aan. Maar ze zijn ook vaak het werkterrein van malafide handelaars, die een sterke overtuigingskracht hebben om u onder de prijs te laten gaan. Veel parkingverkopen worden illegaal georganiseerd.
+ Snel en makkelijk
- Erg lage overnameprijs
- Grote kans op oplichting en zelfs diefstal


Auto verkopen aan een particulieren

Online of in de krant? Een advertentie voor particulieren is interessant als u er tijd en geld voor kan uittrekken. Een opkoper zal er geen problemen mee hebben dat uw interieur bezaaid is met kruimels of dat er documenten ontbreken. Een particulier wil een wagen in (bijna) perfecte staat, met keuringsbewijs, Car-Pass en onderhoudsboekje.

+ Hogere prijs
- Traag en vaak omslachtig
[Tip] Een bordje te koop aan uw achterruit bevestigen is bij wet . Maar het wordt meestal oogluikend toegestaan als de wagen op privé-terrein staat. Vergeet er dan niet een fiscale zegel op te kleven.


Auto verkopen via online veiling

De simpelste manier: u vult online uw gegevens in, laadt recente en duidelijke foto’s op en het bieden kan starten. Op die manier komt uw tweedehands auto in het vizier van duizenden autohandelaars en dealers. Nadat de veilingronde verlopen is ontvangt u een mail met resultaat en de contactgegevens van de geïnteresseerde koper.
+ Snel, makkelijk
+ Veel potentiële kopers
- Zelf verkopen levert meer op


Proefrit

Een belangrijk moment bij het kopen en verkopen van een auto is de proefrit. Hoort u afwijkende geluiden? Hoe schakelt de auto? Functioneren de opties (airco, ruitenwissers, verlichting) goed? Hoe ziet de auto eruit? Voldoet deze aan de omschrijving of ziet de auto er minder goed uit dan deze omschreven is?

Iedereen wilt zijn auto zo goed mogelijk presenteren, maar let op dat u eerlijke bent over alle minpunten en gebreken. Als verkoper zijnde hebt u wettelijke gezien namelijk een mededelingsplicht.

Elke potentiële koper dient de mogelijkheid te krijgen om de auto uitvoerig te controleren. De een neemt hier iets meer de tijd voor dan de ander. In de meeste gevallen wil een potentiële koper een proefrit maken. Indien de koper een stukje zelfstandig gaat rijden, dan is het altijd raadzaam om een proefritverklaring te laten ondertekenen zodat u niet voor de eventuele boetes of ongeval aansprakelijk wordt gesteld. Download hieronder een voorbeeld proefritverklaring en onderteken allebei deze verklaring.


Proefritverklaring downloaden


Deal! En nu?

Kiest u ervoor om uw auto te verkopen zonder tussenkomst van een professionele partij? Dan is het altijd handig om de gemaakte afspraken vast te leggen in een overeenkomst. Dit zorgt ervoor dat u afspraken over prijs en de eventuele voorwaarden op papier hebt vastgelegd en onenigheid na de verkoop voorkomt. Ook al is een mondelinge overeenkomst volledig bindend en rechtsgeldig, vaak is het lastig om dit aan te tonen.

Download hier een voorbeeld van een koopovereenkomst. Deze kunt u gebruiken bij de verkoop van uw auto. Door dit allebei te ondertekenen voorkomt u eventuele misverstanden.


Koopovereenkomst downloaden


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Auto online verkopen

Heeft u een auto die u wil verkopen en wil u dit zo makkelijk mogelijk kunnen doen? Dan kiest u voor onze website om uw auto aan de man te brengen. Via onze website gaat de verkoop zeer eenvoudig, efficiënt en het is helemaal gratis! Wij staan u bij van a tot z. Aarzel niet langer maar zet uw auto vandaag nog hier online. Wij helpen u om hem zo snel mogelijk te verkopen!


Wat moet u doen om uw auto hier online te verkopen?

U hoeft zeer weinig te doen om uw auto via onze website te verkopen. U vult eenvoudig het invulformulier in dat u vindt op onze website. Geef zoveel mogelijk gegevens over de auto en vermeld zo veel mogelijk details en extra informatie. U beschrijft de staat van de auto, zowel de buitenkant als het interieur. U vermeldt de technische staat en de staat van de banden. Daarnaast geeft u nog heel wat specificaties van de auto, welke opties er zijn en andere belangrijke informatie. Hoe meer u vertelt over de auto, hoe beter onze kandidaat-kopers uw auto gaan inschatten. Meer dan de advertentie opstellen moet u niet doen.


Wie zijn onze kandidaat-kopers?

Wij werken alleen maar met erkende autohandelaars. We controleren ze vooraleer wij ermee samenwerken. Deze handelaars zijn professioneel, correct en geven ook correcte prijzen. Van zodra uw advertentie bij ons online staat, krijgen zij uw aanbod te zien. Het zijn echte kenners, daarom is het belangrijk om een volledige advertentie te plaatsen. Onze dealers brengen dan een bod uit op uw auto. U krijgt van ons het bericht dat er een bod is en u kunt beslissen: de auto verkopen aan die prijs of nog wachten op een beter bod. Deze beslissing ligt uiteraard bij u.


De verkoop afsluiten: makkelijk, zonder veel gedoe

De volgende stap is de verkoop. Van zodra u akkoord bent met de prijs, wordt de verkoop gesloten. Ook voor de documenten die hierbij horen, hoeft u niets te doen. Wij sturen u een verkoopcontract toe. U vult het in, ondertekent het en stuurt het ons terug door. Daarna worden er afspraken gemaakt tussen u en de koper wat betreft de betaling en de overdracht van de auto. Ook hierin helpen wij u. Het hele proces verloopt snel en makkelijk. Dit is nu eenmaal het grote voordeel van verkopen via internet. En wij doen al het mogelijke om de verkoop efficiënt te laten verlopen.


Voor welke auto's kunt bij ons terecht?

U kunt bij ons alle types van auto’s aanbieden. Denk maar aan een personenauto, een bedrijfsauto, een oldtimer of zelfs een auto met schade of een afgedankte auto. Ook mobilhomes en caravans kunt u zonder zorgen via onze site verkopen. En wanneer u uw auto wil exporteren, ook dan kunt u op onze expertise rekenen. Wij zorgen voor de administratieve afhandeling zodat u de verkoop van het voertuig tot een goed einde brengt.


Stel gerust uw vragen, wij zijn er voor u!

Bij de verkoop van een auto heeft u misschien heel wat vragen. Contacteer ons gerust. Wij zijn zeven dagen op zeven beschikbaar. Zo kunt u zich niet alleen tijdens de week, maar ook in het weekend rustig bezighouden met het opmaken van de advertentie of de reacties die u op uw advertentie krijgt.


select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands