Uw auto verkopen via ikwilvanmijnautoaf.be? Zo werkt het!

U hebt besloten om uw auto te verkopen? Geen probleem. Wij van ikwilvanmijnautoaf.be helpen u hier graag bij. Om u wat meer inzicht te geven in het verkoopproces, leggen wij u hieronder in 8 stappen onze werkwijze uit. Hebt u na het lezen van dit stappenplan nog verdere vragen? Dan kan u ons van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 21.00 uur, en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur bereiken op het nummer 016/98.03.80. Alvast succes met de verkoop!

Stap 1

Ga naar het aanmeldformulier op onze homepage, voer hier handmatig de gegevens in van uw auto. Op de volgende pagina vult u vervolgens de kilometerstand in en beantwoord u enkele vragen over de staat, daarna gaat u door naar de details van uw auto. Welke opties en accessoires maken uw auto uniek? Geef het door, wees daarbij eerlijk en zo compleet mogelijk! U voltooid de aanmelding met het uploaden van enkele foto’s van uw auto en het delen van uw contactgegevens, zodat wij u kunnen bereiken met de resultaten. Vanaf hier gaan wij voor u aan de slag!

Stap 2

Uw auto komt binnen op onze afdeling voertuigcontrole, hier controleren we de aanmelding en nemen we contact met u op. Het lukt ons niet altijd om daadwerkelijk contact te krijgen, wij waarborgen minimaal één contactpoging.

Stap 3

Uw auto wordt zichtbaar voor onze autohandelaren in een afgeschermde veiling (enkel zichtbaar voor autohandelaren), bij interesse kunnen zij direct een bod uitbrengen op uw auto.

Stap 4

Het resultaat koppelen wij per telefoon en/of via e-mail aan u terug. Bent u het niet eens met de prijs of hebt u geen bod ontvangen? Soms lukt het ons niet om een (reëel) bod af te geven, in overleg met u kunnen we dan nogmaals uw auto aanbieden in de veiling.

Stap 5

Gaat u akkoord met het bod, dan is uw auto verkocht! En dan..

Stap 6

Wij versturen per e-mail de verkoopovereenkomst en brengen u in contact met de kopende autodealer. Vervolgens maakt u een afspraak met de kopende dealer, normaliter vindt de levering plaats bij de koper binnen 14 dagen na verkoop.

Stap 7

Iedereen is gebaat bij een vlekkeloze overdracht. Check daarom te allen tijde onderstaande punten:

  • Is het inschrijvingsbewijs compleet (deel 1 en deel 2)?
  • Indien van toepassing dient het meest recente keuringsrapport aanwezig te zijn.
  • Zorg vóór het inleveren dat uw voertuig proper is. Zo kan de koper nagaan of het voertuig in dezelfde staat verkeert zoals omschreven is tijdens de aanmelding.
  • De eventueel aanwezige alarm-, audio-, en/of navigatieapparatuur dient naar behoren te werken.
  • Is het onderhoudsboekje aanwezig?
  • Zijn alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig?
  • Zorg ervoor dat u zich kunt identificeren met een geldig identiteitsbewijs.

Stap 8

De koper controleert de auto aan de hand van de verkoopbevestiging, is de verkoop zoals omschreven dan is de verkoop rond! Middels een contante betaling of directe bankoverschrijving ontvangt u vervolgens het overeengekomen bedrag. Bent u een schade vergeten te melden, of is er een schade ontstaan vlak voor levering? De koper mag in dat geval de verkoopprijs corrigeren met de kosten van deze schade, uiteraard in redelijk- en billijkheid. Bent u het niet eens met de correctie dan vervalt de oorspronkelijke verkoopovereenkomst. Wij helpen u met vragen voor, tijdens na verkoop bij de levering aan de koper.

Is alles gelukt, gefeliciteerd, wij hebben u succesvol kunnen helpen met de verkoop.


Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands