5 tips voor betere auto foto’s

Uw auto verkopen gaat vlotter als hij mooi en duidelijk op de foto staat. Met deze tips scoort hij hoge kijkcijfers en krijgt hij snel een andere eigenaar.

Tip 1: Bestudeer uw auto

Voordat u aan het werk gaat met uw camera, geeft u uw wagen uiteraard eerst een goede wasbeurt en stofzuigt u het interieur. Neem vervolgens de tijd om de auto te bekijken. Loop er omheen en probeer ‘m vanuit het perspectief van kopers te zien. Vanuit welke hoek ziet hij er het mooist uit? Wat zijn bijzondere details of lijnen die u wilt laten zien? Potentiële kopers willen de wagen graag van alle kanten checken, zet ‘m dus vanuit veel verschillende hoeken op de foto. Neem ook het interieur mee. Shots van het dashboard neemt u vanaf de achterbank en andersom. En kiek ook de kofferbak/laadruimte.

Tip 2: Plan de locatie

Een parkeerterrein is niet de meest tot de verbeelding sprekende achtergrond, vooral niet als het druk is en er overal witte strepen op het asfalt staan. Zoek in uw omgeving naar een visueel rustige plek waar u de auto vrij kunt neerzetten. De tijd van de dag en de weersomstandigheden zijn ook belangrijk. Vaak is het licht ’s ochtends en in de namiddag het mooist en met regen kunt u natuurlijk beter niet fotograferen. Is de hemel blauw en onbewolkt, fotografeer dan niet rond het middaguur wanneer het licht hard is, maar wacht tot de zon lager staat en het licht zachter wordt. Is het donker en grijs? Gebruik dan een statief en zelfontspanner voor het beste resultaat.

Tip 3: Vermijd reflecties

Voordat u gaat schieten checkt u wat er allemaal in de briljant gepoetste lak verschijnt. Het mooiste resultaat krijgt u als er niets op te zien is, ook uzelf niet. Een oplossing is het gebruik van een polarisatiefilter dat spiegelingen uit oppervlaktes kan wegnemen. De kleurverzadiging in uw foto’s wordt ook verhoogd, waardoor kleuren intenser worden. Heeft u geen filter, of schiet u met de camera op uw smartphone, zoek dan een plek waar uw wagen vrij kan staan. En blijf goed kijken. Groeien er bomen uit z’n dak? Loopt of fietst er net een persoon achter u langs die in de lak verschijnt en de aandacht afleidt?

Tip 4: Compositie

De auto is de held van de foto en een simpele compositie-regel is dat u de auto niet pats-boem middenin het frame plaatst maar iets naar beneden en/of opzij. De hoek maakt het verschil, het plaatje wordt interessanter als u creatief wordt. Maak de foto’s daarom ook niet gewoon rechtop staand. Een goede fotograaf hurkt, knielt, staat op hekjes of krukjes en is zelfs niet bang om zijn/haar jas vuil te maken voor het beste shot. Denk daarbij ook aan wat uw wagen uitstraalt. Een 4x4 hurkend recht van voren fotograferen geeft bijvoorbeeld een stoere uitstraling.

Tip 5: Denk aan de details

Heeft de auto bijzondere rem-verlichting in de vorm van een zonnetje? Gigantisch snelle velgen? Speciale uitlaat, een stoere startknop, een mooie pook, merktekens of mooi afgestikte lederen bekleding? Laat het zien! Maak er een close-up van. Zet ook altijd de verlichting van uw auto aan, dat trekt direct de aandacht. En fotografeert u ‘m driekwart van voren: zet de wielen schuin zodat de banden/velgen goed te zien zijn. Neemt u ‘m recht, dan draait u de wielen ook recht.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands