Apple Car in aantocht?

Er hangen al een tijdje geruchten in de lucht dat Apple aan een eigen wagen zou werken. De Apple Car, een elektrische wagen, zou in 2020 in productie gaan. Voorlopig is nog niet veel bekend over de auto die Apple aan het bouwen is.

Apple zou vorig jaar al begonnen zijn met de plannen voor de Apple Car, maar doet erg geheimzinnig over het project. Deze maand werd in de pers al druk gespeculeerd over de Apple Car.


Streetview of zelfrijdende Apple Car?

Eerder deze maand werden verschillende bijzondere minibussen gespot in de buurt van Apple. De busjes zagen er wat uit als de auto’s die Google gebruikte om Google Streetview te maken: op het dak van de wagens zijn twaalf camera’s geïnstalleerd. Volgens technologiespecialisten zouden die camera’s niet gebruikt kunnen worden om straten in kaart te brengen. Daarvoor zouden de camera’s te laag staan. Google gebruikte de camera’s op de streetviewwagens niet alleen om streetview te maken, maar ook voor de bouw van een zelfrijdende auto. Het lijkt dus op het eerste gezicht mogelijk dat Apple aan een zelfrijdende Apple Car werkt. Ook dat gerucht kan echter worden ontkend. Om zelfrijdende auto’s te mogen bouwen, moet een bedrijf over een licentie beschikken en dat heeft Apple niet. Dus tenzij Apple zou samenwerken met een fabrikant die wel een licentie heeft, mag het bedrijf geen zelfrijdende auto’s bouwen.


Project Titan

Apple is wel degelijk iets van plan met auto’s. Wat in de media de Apple Car wordt genoemd, is bij Apple gekend als Project Titan. Apple zou al een tijdje bezig zijn met personeel uit de autosector te rekruteren. Momenteel zouden al tweehonderd medewerkers meewerken aan het project, maar dat team zou uitgebreid moeten worden tot duizend medewerkers. In dat team zitten heel wat grote namen uit de autosector. Zo zouden voormalige medewerkers van Ford en Mercedes aangeworven zijn om de mogelijkheden van een eigen wagen te onderzoeken en de wagen te ontwikkelen. Over het uiterlijk of de technische kant van de Apple Car is nog niet veel bekend. De Apple Car zou wel een elektrisch voertuig worden en zal er waarschijnlijk uitzien als een minibus. Apple heeft dan wel geen licentie om een zelfrijdende auto te bouwen, maar het is nog niet volledig uitgesloten dat de Apple Car geen zelfrijdende wagen zal worden.


Tesla

Veel info heeft Apple dus nog niet op de wereld losgelaten. Dat zou kunnen doordat het project nog maar in zijn kinderschoenen staat. Apple voert nog steeds gesprekken met verschillende grote en kleinere autobedrijven. Bovendien moet het team nog sterk uitgebreid worden voor een concept van de wagen gebouwd zal kunnen worden. Als alles goed gaat, zou de wagen in 2020 in productie kunnen gaan. 2020 is echter nog ver weg en het is nog steeds mogelijk dat het project tegen die tijd afgeblazen wordt. Een van de bedrijven waar Apple veel mee onderhandeld heeft, is Tesla. Er leek een samenwerking tussen beide bedrijven tot stand te komen, maar daar is geen officiële bevestiging voor. Tesla heeft wel toegegeven dat het gesprekken gevoerd heeft met Apple.


Apple CarPlay

Apple heeft zich vorig jaar al in de autotechnologie gestort. Vorig jaar heeft Apple in een aantal nieuwe wagens die gebouwd werden in 2014 CarPlay ingebouwd, een connectiviteitssysteem. Met CarPlay is het mogelijk te bellen met een iPhone, met een iPhone de weg te vinden, muziek af te spelen en berichten te laten voorlezen. Het systeem kan vocaal bediend worden, daarvoor heeft Apple Siri ingezet. Voorlopig is CarPlay nog niet beschikbaar in België.

Er hangen nog heel wat mysteries rond de Apple Car. Gehoopt wordt dat Apple in de loop van dit jaar toch meer uitleg geeft bij Project Titan. Blijf op de hoogte dankzij Ikwilvanmijnautoaf.be.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands