Handige apps voor autobestuurders

Tegenwoordig hebben heel wat bestuurders een smartphone. In de auto spelen met uw smartphone is geen goed idee, maar er zijn wel een aantal handige apps die uw rijervaringen kunnen verbeteren. Wij stellen u een aantal handige apps voor.


Op zoek gaan naar leuke en handige apps voor in de auto in de appstore van uw smartphone is zoals zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn tegenwoordig zoveel apps beschikbaar, maar welke zijn nu echt de moeite? Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje. We willen er hierbij wel op wijzen dat het gebruik van een smartphone achter het stuur verboden is, voor een verminderde concentratie kan zorgen en zo tot meer ongevallen kan leiden. Gebruik onderstaande apps dus alleen voor u in de auto stapt of wanneer u veilig aan de kant van de weg staat of laat een van uw passagiers uw smartphone bedienen.


De weg vinden

Elke smartphone wordt wel standaard uitgerust met een navigatiesysteem. Er bestaan echter heel wat alternatieven voor die standaardapps. Het bekendste voorbeeld is de app van Google Maps (iOS, Android, Windows). Google Maps houdt echter niet altijd rekening met de huidige verkeerssituatie. Een leuke app waarmee u gemakkelijk weg kunt opvragen en waarin ook problemen op de weg bij u in de buurt worden aangegeven, is Waze. Waze geeft gebruikers de mogelijkheid problemen te melden om zo andere bestuurders te waarschuwen en grotere problemen te vermijden. Doordat Waze voortdurend het verkeer checkt, is het wel nodig uw mobiel netwerk aan te zetten. De app is gratis, maar let op het verbruik van uw mobiel internet. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows. Op zoek naar een app waarvoor geen mobiel internet vereist is? Dan is de MAPS.ME misschien een optie. In tegenstelling tot Waze werkt deze app offline. U kiest zelf welke kaarten u wilt downloaden. Eenmaal de kaarten op uw smartphone staan, kunt u ze zonder internetverbinding bekijken. Met MAPS.ME kunt u kiezen of u enkel kaarten wilt downloaden of ook wegbeschrijvingen. De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.


Uw auto terugvinden

Voor u op zoek kan gaan naar de snelste weg naar uw bestemming, moet u natuurlijk eerst wel uw auto terugvinden. Heeft u geen idee meer waar u uw auto geparkeerd heeft? Geen probleem, met een app vindt u uw auto snel weer terug. Bestuurders met Android kunnen de app Car Locator kopen. iPhone-gebruikers kunnen dan weer de app Find My Car kopen om hun auto snel en gemakkelijk terug te vinden (app ook beschikbaar voor Android en Windows). Beide apps zijn betalend, wat voor veel bestuurders misschien als een nadeel aanzien zal worden. Als gratis alternatief kunt u ook de standaard navigatieapp van uw smartphone gebruiken. In die app heeft u vaak ook de mogelijkheid plaatsen te markeren en op te slaan. Door daar de locatie van uw auto te bewaren, kunt u later gemakkelijk naar daar navigeren.


Extra kosten vermijden

Auto rijden is vrij duur. Extra kosten, zoals snelheidsboetes, kunt u dus wel missen als kiespijn. Uiteraard kunt u die boetes vermijden door rekening te houden met de geldende snelheidsbeperkingen. Als u toch eens een zware voet zou hebben, kunt u de app FlitsNav gratis downloaden (iOS, Android, Windows, Blackberry). Die app waarschuwt u voor snelheidscontroles, trajectcontroles en flitspalen in België en Nederland. De app wordt up-to-date gehouden met de hulp van de gebruikers die flitscontroles via sms of via Twitter kunnen doorgeven. Voor de mobiele flitscontroles is mobiel internet nodig, maar u kunt de app ook gebruiken zonder uw mobiel netwerk aan te zetten. U krijgt dan informatie over vaste flitspalen en trajectcontroles. Om de kosten van uw auto te beperken, kunt u ook op zoek naar de goedkoopste tankstations bij u in de buurt. Dat kan al een lange tijd online, maar tegenwoordig bestaat er ook een handige app waarmee u snel de brandstofprijzen bij de tankstations bij u in de buurt kunt controleren. Met Carbeo België betaalt u dus nooit meer te veel voor uw brandstof.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands