Audi A3 is World Car of the Year 2014

Niet de BMW 4-serie of de Mazda3, maar de Audi A3 is volgens de internationale jury van de World Car of the Year-verkiezing de beste nieuwe auto die het afgelopen jaar gelanceerd werd.

Op de persdag van de Autosalon van Genève 2014 werden de finalisten bekendgemaakt van de World Car of the Year 2014. De prestigieuze awardshow vond plaats tijdens de New York Auto Show. In totaal werden er 24 auto’s beoordeeld door de vakjury van 69 autojournalisten wereldwijd. Uiteindelijk streden de BMW 4-serie, de Mazda3 en de Audi A3 voor de titel World Car of the Year 2014, waar de Audi A3 als winnaar uit de bus kwam.


Categorieën

Audi is al zes keer eerder in de prijzen geworden. In 2005 won Audi eveneens de overall prijs, verder won de autofabrikant drie keer de World Performance Award en werd twee keer uitgeroepen tot World Car Design of the Year. De 2014-editie is de eerste editie die vijf categorieën kent. Dit jaar heeft het luxesegment een eigen categorie gekregen, de zogeheten ‘World Luxury Car of the Year’. Deze categorie is in het leven geroepen voor de duurdere automodellen die in minder grote aantallen wereldwijd worden verkocht.


Prijswinnaars

Hoewel de Audi A3 de overall winnaar van de awardshow is, zijn er nog meer prijswinnaars. De BMW i3 viel zelfs twee keer in de prijzen. De jury benoemde de BMW i3 tot World Green Car of the Year en de World Car Design of the Year. Hieronder vind je alle winnaars op een rij:

  • Overall Audi A3
  • World Luxury Car of the Year Mercedes S-klasse
  • World Green Car of the Year BMW i3
  • World Performance Car of the Year Porsche 911
  • World Car Design of the Year BMW i3


Audi Dynamic Edition

Speciaal voor de New York Auto Show heeft Audi een RS7 Dynamic Edition ontwikkeld: een showcase van alles wat je bij Audi Exclusive kunt bestellen. Deze Audi RS7 wordt niet officieel leverbaar in Europa. Je moet dan een Audi RS7 bestellen en via het Exclusive programma een soortgelijke auto samenstellen.


Audi verkopen?

Heb jij een Audi in het bezit, maar wil je je auto snel verkopen? Je kunt nu eenvoudig je Audi verkopen via Ikwilvanmijnautoaf.be. Ikwilvanmijnautoaf.be is een online verkoopplatform voor onder andere personenwagens. Je weet zeker dat je hier binnen 1 dag je Audi verkoopt, ongeacht het bouwjaar, de kilometerstand en gebruikerssporen. Steeds meer consumenten kiezen voor de dienstverlening van Ikwilvanmijnautoaf.be voor de verkoop van hun auto. Er zijn al 150.000 auto’s succesvol door opkopers ingekocht. Dit kunnen exclusieve auto’s zijn, maar ook sloop- en schadeauto’s kunnen hier binnen 1 dag worden verkocht. Ikwilvanmijnautoaf.be werkt samen met 8.000 goedgekeurde auto-opkopers, zodat jij zeker weet dat je veilig en snel je auto verkoopt. Het aanmelden, laten schatten en verkopen van je Audi is helemaal gratis. Vul online de autogegevens in en ontvang morgen al een vrijblijvend inkoopvoorstel, gratis.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands