Audi investeert miljarden in nieuwe wagens

Tussen nu en 2020 investeert Audi 24 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen, technologieën en een hogere productie. Momenteel biedt de Duitse autofabrikant 50 modellen aan, maar door de investeringen zou dat aantal oplopen tot 60.

In eerste instantie zou Audi 22 miljard euro investeren. Dat bedrag is nu opgetrokken tot 24 miljard. Daarvan zou het grootste deel, zo’n 17 miljard, gebruikt worden voor de ontwikkeling en de bouw van nieuwe modellen. Het aantal wagens in het assortiment van Audi zou tegen 2020 opgetrokken worden tot 60. Daarbij houdt de fabrikant ook rekening met de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Zo zou de Duitse fabrikant de mogelijkheden van elektrisch rijden verder willen onderzoeken en toepassen. Ook de consumentenelektronica zou verder uitgewerkt en uitgebreid worden.


Elektrisch rijden

70% van het bedrag dat Audi wil investeren, zal worden gebruikt om nieuwe modellen te ontwikkelen. Daarbij focust de fabrikant vooral op het ecologische aspect: er zullen meer hybride auto’s en elektrische auto’s geproduceerd worden. Op die manier hoopt Audi te kunnen concurreren met BMW en Tesla. Om elektrisch rijden te stimuleren, heeft Audi zich geëngageerd in het Evora-project dat in Vlaanderen gelanceerd werd om het voor bestuurders van een elektrische auto gemakkelijker te maken om een laadpaal aan te vragen. Vooral in steden is het gebrek aan laadpalen een probleem. Op de openbare weg zijn niet voldoende laadpalen om elektrische wagens op te laden, terwijl die auto’s net in steden het vaakst gebruikt worden. Het Evora-project wil bestuurders de mogelijkheid geven een laadpaal in hun buurt aan te vragen. Het project wordt ondersteund door vijf fabrikanten, waaronder Audi en moederbedrijf Volkswagen.


Bestverkopende producent

Eerder dit jaar kondigde Volkswagen aan de grootste autofabrikant ter wereld te willen worden. Nu kondigt Audi, dat deel uitmaakt van de Volkswagen Groep, aan de bestverkopende producent van luxeauto’s te willen worden. Voorlopig is die titel weggelegd voor BMW, maar Audi verwacht BMW binnenkort van de troon te kunnen stoten. De kloof in de verkoopcijfers tussen beide fabrikanten is in ieder geval al erg gekrompen. Tijdens de eerste 6 maanden van 2013 verkocht BMW 54.600 auto’s meer dan Audi. In dezelfde periode van 2014 bedroeg het verschil tussen beide Duitse autofabrikanten nog maar 42.600 auto’s. Audi verwacht bovendien in 2014 1,7 miljoen auto’s te hebben verkocht, wat een recordaantal zou zijn voor de fabrikant.


Audi op het Autosalon

Over twee weken vindt in Brussel het Autosalon plaats. Ook Audi zal op die beurs aanwezig zijn, met een aantal premières. De wereldpremière van de nieuwe Audi A1 vindt plaats in Brussel en ook de Europese première van de nieuwe Audi Q3 is voorbehouden voor het Brusselse Autosalon. De nieuwe A1 en Q3 hebben beide een laag verbruik en een verminderde CO2-uitstoot, wat al past in de plannen van Audi om meer ecologische wagens te bouwen. Audi zal met 12 voertuigen op het Autosalon te bewonderen zijn. Naast de premières van de A1 en de Q3 zullen bezoekers van de beurs ook kennis kunnen maken met de nieuwe Audi TT, de nieuwe A6-lijn en de nieuwe A3. Een groot deel van het budget dat Audi de komende vijf jaar nog plant te investeren, zal besteed worden aan de ontwikkeling van hybride auto’s en elektrische wagens. De nieuwe A3 e-tron, een hybride wagen die benzine combineert met een elektromotor, zal al op het Autosalon aanwezig zijn.

Audi heeft de komende jaren dus nog grootse plannen. Bent u van plan uw Audi te verkopen? Meld hem gratis aan op onze online automarkt.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands