10 tips voor de beste foto's!

Auto's met mooie foto's worden vaak eerder verkocht dan auto's waarbij onduidelijke, of zelfs geen, foto's bijstaan. Wij hebben de beste tips samengesteld, zodat u er zeker van kan zijn de beste foto's bij uw zoekertje te kunnen plaatsen, en de verkoop te kunnen versnellen!


1. U wilt natuurlijk dat uw wagen opvalt, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Zoek daarom een neutrale achtergrond op, zoals een lege parkeerplaats of een grasveldje.


2. Fotografeer het liefst bij daglicht, of een goed verlichte plaats. Bewolking, regen of felle zon zijn geen ideale weersomstandigheden om mooie foto's te kunnen maken. Zorg dan ook dat u de zon in de rug houdt, om overbelichting te voorkomen.


3. De auto ziet er natuurlijk op zijn best uit met de verlichting aan, gebruik dit ook op de foto's.


4. Maak foto's van alle hoeken: voorkant, rechtsvoor, linksvoor, rechtsachter, linksachter en de achterkant. Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een ruimere wagen, zullen het dan ook aangenaam vinden om te zien hoe ruim de koffer is. Maak daarom ook zeker een foto van de wagen met de koffer open. Trek steeds 3 foto's van hetzelfde, en verplaats steeds een beetje de positie van de camera. Dan kan u achteraf bepalen welke foto's het mooiste zijn.


5. Natuurlijk wilt u de wagen op zijn mooist laten zien, maar maak ook duidelijke foto's van eventuele schade aan de auto. De koper kan hier dan reeds rekening mee houden bij het maken van zijn bieding, en de kans op ongewenste onderhandelingen ter plaatse wordt vermindert.


6. Potentiële kopers zijn natuurlijk steeds nieuwsgierig naar het interieur van de wagen. Vergeet daarom niet foto's van het interieur te trekken.

7. Extra opties op de auto zoals bijvoorbeeld lichtmetalen velgen, elektrische ramen of een navigatiesysteem, kunnen de waarde van je voertuig aanzienlijk verhogen, dus zorg dat deze duidelijk op je foto's te zien zijn, en vermeld het ook duidelijk in de omschrijving.


8. Maak ook steeds een foto van het onderhoudsboekje, de facturen en de sleutels. Dit wekt meteen al meer vertrouwen bij een mogelijke kopende partij.


9. Maak een foto van het dashboard, met de kilometerstand duidelijk in beeld.


10. Niemand houdt van een vieze auto. Maak deze daarom goed schoon, zowel vanbinnen als vanbuiten, vooraleer u aan de foto's begint.

Dit waren onze tips ! Hebt u nog enige tips die wij zijn vergeten te vermelden? Laat het ons gerust weten !

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands