Auto huren: Hertz vs. Sixt

Ben je op zoek naar een auto om te huren? In België zijn er verschillende bedrijven die je daarbij kunnen helpen. Denk maar aan Avis, Dockx, Europcar, Hertz en Sixt. Hier zoomen we even in op die laatste twee. Je zal merken dat er eigenlijk niet zo bijzonder veel verschil zit tussen autoverhuurbedrijven, maar de kleine verschillen die er zijn, zullen je keuze misschien wel sturen.


Hertz is oorspronkelijk een Amerikaans bedrijf dat in 1918 werd opgericht. Ondertussen is het bedrijf zowat over de hele wereld te vinden met meer dan 10.000 vestigingen in 145 landen. De Covid-19-crisis heeft een zware impact gehad op het Amerikaanse bedrijf. De verhuur is stilgevallen door de lockdown en de reisbeperkingen. Daarom vroeg het bedrijf in juni 2020 een faillissement aan in Noord-Amerika. Die aanvraag geldt niet voor andere werelddelen. In België kunnen dus nog gewoon auto’s gehuurd worden. 


Sixt zag het daglicht wat dichter bij huis: het autoverhuurbedrijf werd opgericht in 1912 in München in Duitsland. Net als Hertz is ook Sixt wereldwijd aanwezig in 100 landen met meer dan 4.000 vestigingen.


Hertz vs Sixt: de locaties

De keuze van het bedrijf waar je een auto wilt huren, zal ongetwijfeld afhankelijk zijn van de afhaallocaties. Sixt heeft acht vestigingen in België, waarvan vier in Brussel. Aangezien de luchthaven een van de belangrijkste plekken is om een auto te huren, is Sixt daar aanwezig. Ook op de luchthavens van Antwerpen en Charleroi kan je een auto van Sixt huren. Tot slot heeft Sixt vestigingen in het havengebied van Antwerpen en aan het station van Gent.


Hertz biedt je wat meer keuze op vlak van locatie. Natuurlijk is het bedrijf aanwezig in Brussel en Antwerpen met respectievelijk vier en drie vestigingen. Net als Sixt vind je een vestiging van Hertz in Gent en aan de luchthaven van Charleroi. Daarnaast zijn er nog vijf vestigingen die iets meer verspreid liggen over de rest van het land, namelijk in Kortrijk, Hasselt, Bilzen en twee in Luik.


Bij beide verhuurbedrijven bestaat de mogelijkheid om de auto op de ene locatie af te halen en op een andere locatie weer in te leveren.


Het wagenpark van Sixt en Hertz

Op basis van de locatie heb je misschien al een voorkeur voor een van beide bedrijven. Zijn er verder nog verschillen op te merken?


Bij Hertz kan je kiezen uit een ruim aanbod van kleine stadsauto’s tot comfortabele premium wagens. Rij je graag met een automatische versnellingsbak of toch liever handgeschakeld? Met een wagen op diesel of op benzine? Het is allemaal mogelijk. Groepen kunnen bij Hertz terecht voor de huur van een minibus met 8 of 9 zitplaatsen.


Bij Sixt kan je naast de standaard auto’s voor dagelijks gebruik een aantal sportieve of luxueuze wagens huren, bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid, zoals een trouw. Het aanbod wordt aangevuld met minibusjes, verhuiswagens en bestelwagens.


Een auto reserveren

Beide bedrijven laten toe om online een auto te reserveren. Bij Sixt moet je dat minimaal twee uur op voorhand doen. Online reserveren is de gemakkelijkste optie, maar mocht je toch liever een persoonlijk contact hebben, dan kan je bij Hertz en Sixt telefonisch reserveren of ter plaatse gaan in een van de vestigingen.


Aan de huur van een auto zijn een aantal voorwaarden verbonden. Uiteraard heb je een rijbewijs nodig om een auto te kunnen huren. Daarnaast speelt de leeftijd van de bestuurder een belangrijke rol. Bij Hertz is de minimumleeftijd 25 jaar. Voor sommige modellen wordt een minimumleeftijd van 23 jaar geaccepteerd, maar dan betaal je wel een toeslag. Bestuurders jonger dan 25 jaar kunnen bij Hertz in ieder geval geen premium auto huren.


Bij Sixt ligt de minimumleeftijd iets lager, op 21 jaar. Je moet wel al minstens twee jaar je rijbewijs hebben om een auto te mogen huren. Voor wagens in de premiumcategorie, moet je minstens 25 jaar oud zijn. Bestuurders jonger dan 25 jaar krijgen sowieso een toeslag aangerekend.


Huurprijs en extra’s

Online krijg je meteen te zien hoeveel de huur van de wagen je gaat kosten. Je vult daarvoor de ophaal- en inleverlocatie, de data en de ophaal- en inleveruren in. Beide websites beloven dat de reservatietool automatisch rekening houdt met de gunstigste tarieven voor de periode en de locatie waarvoor je een auto huurt. Je krijgt een overzicht van de huurprijs voor de volledige huurperiode en de huurprijs per dag.


In die huurprijs zit een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen en kan je een onbeperkt aantal kilometers afleggen. Het is mogelijk om tijdens de reservatie extra verzekeringen af te sluiten. Daarnaast kan je extra accessoires toevoegen aan de wagen, zoals een kinderzitje en een navigatiesysteem.


Betaling gebeurt zowel bij Hertz als bij Sixt met een kredietkaart. Bij Sixt kan je ervoor kiezen om de huurprijs op voorhand al te betalen. Die formule geeft je recht op een extra korting, maar het is dan niet meer mogelijk om de bestuurder of de betaalgegevens te wijzigen.

 

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands