Auto verkopen door torenhoge autoverzekering?

Een auto aanschaffen is een hele investering, maar ook aan het bezitten van een auto hangt een prijskaartje. Naast brandstofkosten ben je bijvoorbeeld geld kwijt aan een autoverzekering. De hoogte van de autoverzekering kan ook onbetaalbaar worden.

De auto blijft het favoriete vervoersmiddel, blijkt uit recent onderzoek. Zes op de tien ondervraagden geeft aan uitsluitend de auto te gebruiken om op de plek van bestemming te komen. Bijna 17 procent maakt gebruik van het openbaar vervoer, nog eens 17 procent combineert diverse vervoersmiddelen. Waarom blijft de auto toch op de eerste plaats staan als het om de meest favoriete vervoersmiddelen gaat? De belangrijkste redenen hiervoor is dat je je snel kunt verplaatsen, een hoog comfort hebt en de slechte verbinden van het openbaar vervoer willen voorkomen.


Autokosten

Iedere maand tellen we weer heel wat geld neer voor onze betrouwbare auto. Je kunt de autokosten onderverdelen in drie categorieën, namelijk: de aanschafkosten, de kosten voor het bezit en de gebruikerskosten. Hoewel de aanschafkosten het hoogste bedrag is dat je in een keer betaald, is dit slechts een klein gedeelte van de totale aanschafkosten. Denk ook aan de oriëntatiefase. Voordat je een auto koopt, ben je al veel geld, tijd en energie kwijt aan het bezoeken van autobedrijven. Ook het afvoeren en overschrijven van je auto verloopt niet gratis.


Resterende autokosten

Afhankelijk van je auto kunnen de maandelijkse kosten behoorlijk oplopen. Naast variabele kosten als reparatie en onderhoud, heb je brandstof nodig om je te verplaatsen. Maar voordat het zover is moet je wel de papieren in orde hebben, zoals de belasting. Ook moet je een autoverzekering afsluiten. Uit onderzoek blijkt dat het hier in veel gevallen misgaat.


Autoverzekering kosten handenvol geld

Dat het afsluiten van een autoverzekering misgaat, ligt in dit geval niet aan de automobilist. Wist je wel dat een autoverzekering voor jongeren onbetaalbaar is of zelf onmogelijk is om af te sluiten? Het aantal mensen dat zich bij geen enkele autoverzekeraar kon verzekeren is opnieuw gestegen. Deze stijging is al sinds 2008 aan de gang. Bestuurders die geen autoverzekering konden afsluiten, konden aankloppen bij het Tariferingsbureau Autoverzekeringen. Er wordt op basis van een dossier een offerte opgesteld. Dat gebeurde in de periode november 2012 tot oktober 2013 bijna 22.000 keer, dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode daarvoor. Een VRT-reportage heeft aangetoond dat drie op de tien verzekeraars jongeren weigeren. Dit was zes jaar geleden ook al aangetoond door VRT. Blijkbaar is er nog weinig veranderd. Volgens verzekeraars is het autorijden bij jongeren nog steeds erg risicovol. De jonge bestuurders die wel een autoverzekering konden afsluiten, moeten een torenhoge premie betalen. De kans op een ongeval bij twintigers ligt volgens hen veel hoger, waardoor de premie ook fors hoger ligt.


Auto verkopen door hoogte autoverzekering?

Hoor jij bij de groep waar de hoogte van de autoverzekering zo hoog is dat deze onbetaalbaar wordt? Dan kun je je auto verkopen. De autoverkoopsite ikwilvanmijnautoaf.be biedt jou de perfecte manier om snel je auto te verkopen en van de kosten van je autoverzekering af te zijn. Hoe werkt het? Je kunt snel, gratis en anoniem je auto aanmelden voor verkoop. Je bereikt ruim 5.000 gecertificeerde autobedrijven. Vul online je autogegevens in en omschrijf de huidige staat van de auto. Voor de volledigheid voeg je enkele foto’s toe. Na de controle wordt de auto in een afgeschermde autoveiling geplaatst, waar alle aangesloten autobedrijven een bod kunnen plaatsen op je auto. Je ontvangt binnen 1 dag een hoog inkoopvoorstel. Ga je akkoord, dan kun je met een druk op de knop de verkoop definitief maken.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands