Autosalon 2015: wat te verwachten?

Gisteren werd het Autosalon in Brussel geopend voor het grote publiek. Nog tot en met zondag 25 januari kunnen autospotters en chauffeurs die op zoek zijn naar een nieuwe auto terecht in de Brusselse Expo om kennis te maken met tientallen automerken en hun modellen. Ikwilvanmijnautoaf.be ging al eens een kijkje nemen… Op het Autosalon staan enkele honderden automodellen te blinken. Veel van die modellen zijn al gekend bij het grote publiek, maar de aanwezige autofabrikanten maken wel van de gelegenheid gebruik om ook wat vernieuwde modellen, premières en concepten te tonen. Wij gingen op zoek naar de opvallendste nieuwigheden op het Autosalon.

Premières

Fans van Duitse merken zullen in de categorie Premières zeker hun gading vinden. Audi stelde een aantal nieuwe auto’s voor. De Audi Q3 en Q7 kenden hun Europese première in Brussel, terwijl de Audi A1 Sportback een wereldpremière meemaakte. Dat de wereldpremière van de A1 is weggelegd voor Brussel, is geen toeval. De nieuwe versie zou in de fabriek in Vorst gebouwd worden. De nieuwe Audi’s zouden van zuinigere 3 cilindermotoren zijn uitgerust. Ook de BMW Groep kwam met heel wat nieuws naar het Autosalon. De BMW X6 M en de X5 M werden allebei voor het eerst in Europa getoond. De Duitsers namen ook een nieuwe Mini mee naar Brussel: de Mini Hatch John Cooper Works, een auto gemaakt om te racen. De Duitse fabrikanten zijn niet de enigen die gretig gebruikt hebben gemaakt van het Autosalon om nieuwe auto’s voor te stellen. Een andere opvallende verschijning is de Jaguar F-Type 4x4, een combinatie van een sportauto en een familiewagen.

Opvallende concepten

De opvallendste modellen vinden we bij de concepten. Vooral Citroën en Toyota zorgen voor positieve verrassingen. Op de stand van Citroën spotten bezoekers een erg vrouwelijke Citroën DS met wat slangachtige trekken: de DS Divine. Menig vrouwen zullen vallen voor de champagnekleur van de wagen, het interieur in bruintinten en de vele glitters. Slecht nieuws: Citroën zou de wagen niet produceren voor verkoop, of toch niet in deze versie. Daarvoor is de wagen te extravagant. Dan maar hopen dat Toyota het concept van de CH-R wel in productie zal laten gaan. De Toyota CH-R lijkt zo uit een futuristische film te komen. De wagen zou effectief ontwikkeld zijn om verkocht te worden. De productie zou starten in 2016. De echte auto zal waarschijnlijk wel wat verschillen van het concept. De toekomst is voor veel autofabrikanten een bron van inspiratie. Op de Peugeotstand is het concept van Peugeot Exalt te bewonderen, een auto die Franse en Chinese kenmerken combineert en uit verschillende materialen bestaat. Ook Skoda blikt vooruit met de Skoda Vision C, een agressief ogende, knalgroene berline. Of de Peugeot Exalt in productie zal gaan, is nog niet duidelijk. Skoda heeft wel al laten weten dat de aankoopprijs van de Vision C te duur zou zijn voor het publiek dat Skoda aantrekt. Er werd dan ook besloten de Vision C niet te produceren.

Hybride en elektrisch rijden

De laatste maanden en jaren zijn heel wat autofabrikanten op zoek naar de mogelijkheden van alternatieve energiebronnen om benzine en diesel te vervangen. Op het Autosalon waren heel wat fabrikanten aanwezig met hun hybride en elektrische modellen. De opvallendste verschijning is ongetwijfeld de BMW i8. Met de i8 bouwde BMW een sportieve hybride wagen waarbij rekening gehouden werd met efficiëntie en duurzaamheid, zonder in te boeten op het design. Grote afwezige dit jaar is Tesla. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s heeft geen modellen meegebracht naar het Autosalon.

Autosalon: praktische info

Het Autosalon loopt nog tot en met 25 januari in Brussels Expo. Het Salon is elke dag geopend van 10 u. tot 18.30 u. Op vrijdag 16, maandag 19 en vrijdag 23 januari vinden de nocturnes plaats. Bezoekers zijn dan tot 22 u. welkom. Geïnteresseerd in vrachtwagens en transport of in droomauto’s? Dan kunt u best in het weekend naar het Salon afzakken. Nog tot maandag 19 januari loopt de vakbeurs Truck & Transport. Volgend weekend, van vrijdag 23 tot en met zondag 25 januari vindt een extra tentoonstelling plaats met exclusieve droomauto’s.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands