AutoWereld vs Auto55

Als autoliefhebber ben je ongetwijfeld bekend met de websites AutoWereld en Auto55. Toch niet? Dan vertellen we je hier wat je op die websites terugvindt en wat de grootste verschillen zijn.

 

AutoWereld en Auto55 zijn autonieuwswebsites. Als je informatie zoekt over de autosector, een test over een bepaald automodel wil lezen of graag op de hoogte bent van de actualiteit, dan ben je op die sites aan het juiste adres. AutoWereld is een product van Produpress, een persgroep gespecialiseerd in auto en vastgoed. Naast de website bestaat ook het maandelijkse magazine AutoWereld. In januari verschijnen, dankzij het Autosalon, de hoogmis voor auto- en motorliefhebbers, twee nummers, waardoor er jaarlijks 13 nummers van het tijdschrift gepubliceerd worden. Het tijdschrift heeft een oplage van bijna 21.000 exemplaren en bereikt zo’n 152.000 lezers.

 

In tegenstelling tot AutoWereld heeft Auto55 geen papieren magazine. Er staat ook geen grote persgroep achter de autowebsite. De regie van Auto55 zit sinds 2015 bij Proximus Skynet Advertising. Dat mediabedrijf doet ook de regie van een aantal andere autoproducten, zoals Autofans en Autolive.


Nieuws heet van de naald

Zoals hierboven al aangehaald, zijn beide websites nieuwssites gespecialiseerd in de autosector. Dagelijks worden er artikels gepubliceerd over wat er zich in de autosector afspeelt. Van nieuwe regels tot nieuwe modellen, maar ook oldtimers worden niet vergeten. Daarnaast hebben de sites een grote hoeveelheid aan algemene dossiers over de sector. Op Auto55 vind je die terug in de categorie ‘dossiers’. Tips om je auto streepvrij te wassen, tricks voor een leuke autovakantie en inspiratie voor roadtrips, informatie over winter- en zomerbanden, je vindt het allemaal terug in de autodossiers.


AutoWereld heeft een handige categorie ‘Advies & Diensten’. Zoek je informatie over de autokeuring? Wil je je auto verkopen, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Vraag je je af welke belastingen er in België allemaal zullen worden? De artikels in deze categorie geven je een antwoord op al die vragen. 


Informeren en inspireren

Je zoektocht naar een nieuwe auto begint meestal met een verkenning van de automarkt en de verzameling van informatie. Daar helpen Auto55 en AutoWereld je met al de informatie die ze dagelijks publiceren bij. Als je al wat verder bent in je zoektocht en de keuze al beperkt hebt tot een aantal modellen, kan je op AutoWereld de ‘autovergeljker’ gebruiken, een handige tool om – zoals de naam al doet vermoeden – die modellen met elkaar te vergelijken. 


Financiële tools

Een auto kost geld. Niet alleen bij aankoop, maar ook nadien, want je moet de wagen voorzien van brandstof, je moet er regelmatig mee op onderhoud, je betaalt verzekeringen, … Het is niet evident om een duidelijk overzicht te bewaren op de financiële impact van een auto op je leven. Op AutoWereld vind je een aantal handige tools terug die je daarbij helpen. Zo bestaat er een tool waarmee je de kostprijs per kilometer kan berekenen, zodat je weet hoeveel je auto je nu werkelijk kost. 


Krijg je een bedrijfswagen? Leuk! Op je loonbrief zal je zien dat er een ‘voordeel van alle aard’ van je loon wordt afgetrokken voor die bedrijfswagen. Je kan het bedrag van dat voordeel van alle aard op de website van AutoWereld berekenen op basis van de catalogusprijs, het brandstoftype en de CO2-uitstoot van het voertuig. Op die manier kan je rekening houden met het VAA voor je een nieuwe bedrijfswagen kiest en sta je niet voor verrassingen wanneer je je loonbrief ontvangt.


Auto55 geeft wat financiële informatie mee, maar biedt geen simulatiemogelijkheden. Informatie die je daar kan terugvinden gaat over de BIV, verkeersbelastingen, boetes en premies. Informatie die trouwens ook op AutoWereld terug te vinden is.


Digitaal ecosysteem

AutoWereld en Auto55 helpen je graag in je keuze door auto’s te testen, te vergelijken en daarover objectief te berichten. Produpress, waar AutoWereld toe behoort, beheert ook de bekende zoekertjeswebsite Autoscout24. Beide websites werken dan ook samen. Op AutoWereld kan je ook zoeken naar nieuwe auto’s in stock en naar tweedehandswagens in het aanbod dat op Autoscout24 staat. Je hebt zo niet alleen toegang tot al het autonieuws heet van de naald, maar ook tot zo’n 180.000 advertenties voor nieuwe en tweedehands wagens.


AutoWereld is ook met andere dienstverleners samenwerkingen aangegaan, zodat je gemakkelijk de waarde van je auto kan laten bepalen of de beste leasingprijs kan berekenen. Door al die samenwerkingen ontstaat er een heel digitaal ecosysteem waar je als grote autoliefhebber of puur functionele autogebruikers terecht kan.

 

En voor tweewielers?

Rij je liever op twee wielen dan op vier? Motorfietsen zijn op geen van beide sites sterk vertegenwoordigd. Op AutoWereld vind je wel wat motortests terug, maar dat blijft erg beperkt. Mobiliteit in het algemeen en oldtimers zijn dan wel weer onderwerpen die op beide sites aan bod komen. AutoWereld en Auto55 hebben hun namen dus goed gekozen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands