De bucket list 2.0


Enkele weken geleden publiceerden we onze bucket list waarin we een aantal unieke, bijzondere en leuke auto’s opsomden waarin wij graag eens willen rijden. Daarna vroegen we jullie welke auto’s niet mogen ontbreken op jullie bucket list. We kregen zoveel reactie dat het tijd is voor de bucket list 2.0.

De reacties waren overdonderend. Al de genoemde auto’s op een bucket list zetten – en er hopelijk weer afstrepen – zou tegen het onmogelijke aanleunen. Daarom heeft ikwilvanmijnautoaf.be een selectie gemaakt van de inzendingen en die uitgelicht in een bucket list 2.0. Pen in de aanslag… Go! Op onze bucket list stonden de originele Mini, de Bugatti Veyron, een V12, de Volkswagen T1, de Jaguar XK-E Roadster, een Tesla Model S en een 1935 Mercedes-Benz 500/540 K Cabriolet A by Sindelfingen. Verschillende lezers plaatsten de Mini en de Bugatti ook op hun bucket list, al merkte iemand op dat “het bij een schaalmodel 1:1000 blijft”. Met een prijs van 2,6 miljoen euro geloven we dat best.


De “muscles”

Een echte (Amerikaanse) muscle car mag niet op het lijstje ontbreken. Enkele voorbeelden: de Chevy Bel Air, de Dodge 1500 of de Viper. Wij kozen voor de Ford Mustang om onze bucket list verder aan te vullen. Het diepe, ronkende geluid dat deze muscle car maakt, laat menig hoofd draaien. Een Amerikaanse wagen van je bucket list schrappen is niet onmogelijk. Lees onze blog over hoe je auto’s importeert uit Amerika.


Het prijskaartje

Ook aan jullie bucket list hangt een flink prijskaartje. De Ferrari’s, Mercedessen, BMW’s en Aston Martins mochten dan ook niet ontbreken. Van Mercedes was de ///AMG-editie erg populair. Ook Aston Martin werd verschillende keren genoemd. De DB10 wordt wat moeilijker om van je bucket list af te strepen, aangezien er na de opnames van de recentste James Bond nog maar een paar van over zijn.


De normale wagen

Volgens ons bestaat een bucket list niet enkel uit speciale auto’s. Zo dachten jullie er blijkbaar ook over. Van Peugeot tot Toyota en Volvo, van Volkswagen en Audi tot Mitsubishi. Ook die wagens staan op jullie bucket list. Opvallend genoeg gaat het wel telkens om een speciale editie met extra power onder de motorkap. Dus toch niet helemaal normaal…


De ouderwetse auto

Drie old skool klassiekers vielen op. De Jensen Interceptor waarvan er tussen 1950 en 1957 slechts 88 gebouwd werden. De originele Fiat 500. En, een heel speciale, de Morris Traveller. Dat model werd gebouwd door de Britse fabrikant Morris Motors Ltd. en is een gewild verzamelaarsobject onder liefhebbers van oldtimers. De Traveller kenmerkt zich door de houten balken aan de achterkant. Een mooie en terechte aanvulling voor onze bucket list!


De unieke wagen

Voor zover bekend, rijdt er maar 1 Pagani Zonda op de Belgische wegen. Een unieke wagen mag zeker niet ontbreken op je bucket list, maar we vermoeden dat het moeilijk wordt deze ook weer af te strepen. Dankzij jullie hulp hebben we onze bucket list kunnen uitbreiden. Onthoud: niets is te gek voor deze lijst. Kom je een mooi exemplaar tegen? Zet die dan zeker op je eigen bucket list!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands