De beste (cabrio)routes van Europa

Vakantie is het ultieme moment voor het wind-in-de-haren gevoel. Om uw cabrio in zijn volledigheid te kunnen ervaren, selecteerden wij de vijf beste routes in Europa voor het ultieme gevoel van vrijheid!

1. Mille Miglia – Italië

Tussen 1927 en 1957 vormde dit duizend kilometer lange traject tussen Brescia en Rome het decor voor een uithoudingsrace. Nu geniet men er in alle rust van de superieure stuurmanwegen die dwars door de prachtige Noord-Italiaanse landschappen leiden. Maak er een weektrip van en laat steden als Verona de revue passeren. Geniet van adembenemende panorama’s zoals het Gardameer, of bezoek de vele kastelen en amfitheaters. De idyllische dorpjes met gezellige terrasjes en pleintjes zijn ideaal als pitstop.


2. Route des Grandes Alpes – Frankrijk

684 kilometer door de Franse Alpen, van het meer van Genève naar de Middellandse Zee, over een paar van de hoogste en mooiste bergpassen van Europa. Het officiële nummer van deze route is D902. Om deze trip nog aantrekkelijker te maken, werden er in 1995 enkele aanpassingen gedaan. Zo werd de drukke vallei van Chamonix vervangen door de Col de la Colombière en de Col van Aravis. De route eindigt ook niet meer in Nice, maar in het kleine en authentieke dorpje Mento, waar slechts wijn en stokbrood u opwachten.


3. Die Romantische Straße – Duitsland

Ooit was het een Middeleeuwse handelsroute, maar tegenwoordig is het een ruim vierhonderd kilometer lange charmante roadtrip. De Romantische Straße loopt door Beieren, van Würzburg am Main naar Neuschwanstein in Füssen, aan de voet van de Alpen. Met de wind in de haren passeert u vele historische stadjes, overweldigende natuur, prachtige kastelen en vakwerkhuizen. Geen dikke Ferrari of Mercedes nodig voor deze trip, wel een leuke partner om van de sprookjesachtige sfeer te genieten.


4. The Antrim Coast Roas – Ierland

Ook al hebben Schotland en Engeland zeer mooie wegen, Ierland kan er ook wat van. Je kunt de oversteek per boot met uw eigen auto doen, maar erheen vliegen en ter plaatse een auto huren is zeker een aanrader! In totaal is deze roadtrip 198 kilometer lang, met hoogtepunten als de monumentenstad Derry, Thor Road, Garron Point en de Giant’s Causeway, bestaande uit duizenden basaltzuilen in zee. Whiskyliefhebbers komen uiteraard ook aan hun trekken met de vele proeverijen die men er kan vinden. Plus de broodnodige overnachtingsmogelijkheden na wat te diep in het glas te hebben gekeken.


5. De Transfagarasan – Roemenië

Jeremy Clarkson noemde het al één van de beste wegen ter wereld, en bracht er al meer dan eens een auto heen voor een test. De Transfagarasan, of nationale wegnummer 7C, is dan ook één van de meest spectaculaire wegen ter wereld. Hij is slechts 90 kilometer lang en loopt door en over het Roemeense Fagarasgebergte, waardoor je op de weg Transalpina boven de 2000 meter uitkomt. De weg passeert het kasteel van Dracula, brengt je over haarspeldbochten, door vele tunnels en over hoge viaducten. PS : Van oktober tot en met juni is deze weg regelmatig gesloten door sneeuw.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands