Elektrische wagens steeds waardevaster

De Britse uitgever WhatCar heeft de waardevastheid van verschillende auto's onderzocht. Een opvallend resultaat: elektrische auto's zijn waardevaster geworden en houden hun waarde momenteel zelfs beter vast dan benzine en diesel varianten.

Het Britse blad heeft wagens met een leeftijd van drie jaar en een kilometerstand van 50.000 kilometer als uitgangspunt voor het onderzoek genomen. Hieruit bleek dat een elektrisch voertuig met deze data dan nog gemiddeld 47% van de waarde heeft. Voor benzinewagens lag deze waarde op 43%. Dieselwagens moeten het na drie jaar en 50.000 kilometer doen met een restwaarde van zo'n 40% van de nieuwprijs.

Wagens in het exclusieve segment blijken waardevaster dan doorsnee wagens. Het meest waardevaste model dat getest is door het blad is de Range Rover Evoque R-Dynamic P250. Na drie jaar en 50.000 kilometer is dit model Range Rover nog goed voor zo'n 70% van de cataloguswaarde.

Een goed scorende hybride is de bekende Toyota Prius. Deze levert na drie jaar nog ongeveer 66% van de nieuwprijs op. Nu elektrische en hybride voertuigen de kans krijgen zich over een steeds langere periode te bewijzen trekken ze toch veel mensen over de streep om het eens te proberen. Langzaam winnen de hybride's en EV's dan ook aan marktaandeel op de occasionmarkt. Dit onderzoek zal daar vast en zeker aan bijdragen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands