Verrassende Foodtruck van Peugeot

Begin deze maand stelde Peugeot een bizarre wagen voor in Parijs. Op Le Carreau du Temple, een belangrijke plaats voor evenementen in de Franse hoofdstad, werd de Foodtruck tentoongesteld. De Foodtruck lijkt op een gewoon Peugeotbusje, maar is eigenlijk een restaurant op wielen.

De Foodtruck werd op 2 april al voorgesteld. Vanaf volgende week zal hij te zien zijn op de Milan Design Week in Milaan. Ook na die designweek blijft de Foodtruck nog een tijdje in Milaan staan. Dit jaar vindt de wereldtentoonstelling plaats in de Italiaanse stad en het nieuwe voertuig van de Franse autofabrikant zal daar op het Franse paviljoen te bewonderen zijn. Voor wie niet naar Milaan kan afzakken, leggen we hier uit wat de Peugeot Foodtruck eigenlijk is.


Le Bistrot du Lion

De Peugeot Foodtruck werd ontwikkeld door het Peugeot Design Lab. Het busje ziet er aan de buitenkant eigenlijk vrij normaal uit. Het design is wel erg modern en wat futuristisch. Het voertuig is compact, waardoor het ideaal is voor in de stad. Op het eerste gezicht lijkt er dus niets speciaals aan dit busje. Totdat de wagen wordt opengeklapt. De wagen wordt dan twee keer zo breed en is voorzien van verschillende ruimtes: een keukengedeelte, een eetgedeelte, een cafégedeelte en zelfs een gedeelte voor de dj. De Foodtruck is ook voorzien van statafels en parasols voor 30 personen. Het restaurant op wielen van Peugeot heeft ook al een toepasselijke naam gekregen: Le Bistrot du Lion (De Bistro van de Leeuw).


Totaalervaring

De Foodtruck beschikt over een volledig uitgeruste keuken met verschillende grill- en kookplaten, een friteuse en een koelruimte om het voedsel fris en vers te houden. Voor de drank is een aparte koelkast voorzien en er is ook een koffiemachine aanwezig. Het voertuig voldoet aan de hygiënevoorschriften voor cafés en restaurants. Daarvoor werkte de autofabrikant samen met een bedrijf gespecialiseerd in de bouw van eetkramen en restaurants op wielen.

Koks kunnen in de keuken van de Foodtruck volledig, zonder beperkingen, hun ding doen. Voor klanten is eten in de Foodtruck een totaalervaring. Ze kunnen het kookproces in de keuken live meevolgen door verschillende schermen waarop de activiteiten in de keuken getoond worden. Er zijn ook verschillende luidsprekers in de Foodtruck aanwezig, waardoor klanten ook kunnen genieten van de keukengeluiden terwijl ze wachten op hun gerecht en terwijl ze aan het genieten zijn van hun maaltijd. Voor Peugeot is die totaalervaring heel belangrijk. Het Peugeot Design Lab wilde de afstand tussen de koks en de klanten zo klein mogelijk maken.


Autofabrikant in de keuken

Een autofabrikant die een restaurant en bijbehorende keukenproducten bouwt, het lijkt een vreemde combinatie. Het is echter niet de eerste keer dat Peugeot zich in een andere wereld begeeft dan die van auto’s. In eerste instantie produceerde Peugeot zelfs keukengerief. In 1840 werd de eerste koffiemolen van Peugeot gemaakt, in 1874 verscheen een pepermolen. Pas in 1882 begon Peugeot vervoermiddelen te bouwen. Het eerste vervoermiddel was een fiets. Later volgden ook gemotoriseerde voertuigen. Ook vandaag nog produceert Peugeot die verschillende producten. Peugeot is daarmee de enige autofabrikant die ook zoveel andere producten maakt en verkoopt. In de nieuwe Foodtruck komen de verschillende producten van Peugeot samen in één product. Voorlopig heeft Peugeot nog maar een Foodtruck gebouwd. Of er na de expo in Milaan meer Foodtrucks komen, is nog afwachten. De Foodtruck van Peugeot is een verrassend en futuristisch concept. Meer futuristische voertuigen spotten? Check dan zeker onze Pinterest eens.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands