ikwilvanmijnautoaf vs wijkopenautos - de verschillen

U herkent ongetwijfeld de volgende situatie: uw auto moet, om welke reden dan ook – een gezinsuitbreiding of, omgekeerd, de kinderen die uit huis zijn, een hoge kilometerstand, …- verkocht worden. U opent het internet op uw computer en gaat op zoek naar de verschillende mogelijkheden en hun voor- en nadelen. Natuurlijk kan u een advertentie aanmaken op een tweedehandswebsite, maar dat is niet altijd het beste of snelste recept voor succes. U moet uw mailbox goed in de gaten houden en proberen de serieuze geïnteresseerden uit de massa’s reacties te filteren. Daarna zal u die geïnteresseerden bij u thuis moeten ontvangen, hen eventueel een testrit laten uitvoeren en u kan er bijna zeker van zijn dat er daarna nog over de prijs onderhandeld zal worden. U zou voor minder gedemotiveerd geraken…


Tijdens uw zoektocht op het internet, komt u ongetwijfeld ook de websites ikwilvanmijnautoaf.be en wijkopenautos tegen. Beide websites beloven de verkoop van uw auto te vergemakkelijken door het werk uit uw handen te nemen. Maar hoe doen ze dat precies?


Auto verkopen aan professionals

Het grootste verschil met klassieke zoekertjessites, is het doelpubliek. Via ikwilvanmijnautoaf.be en wijkopenautos verkoopt u niet aan particulieren, maar aan professionals.

In het geval van ikwilvanmijnautoaf.be zijn dat autohandelaren. “Maar ik ken helemaal niets van auto’s, gaan die mij dan niet bedotten?” vraagt u zich misschien af. Wees gerust. U hoeft niet zelf te onderhandelen met de koper. De automakelaars van ikwilvanmijnautoaf.be doen dat voor u. Zij gaan, op basis van de informatie die u over uw auto heeft doorgegeven, op zoek naar een geïnteresseerde koper en proberen er voor u het hoogst mogelijke bod uit te krijgen. Zodra dat gebeurd is, verkoopt u uw auto rechtstreeks aan de handelaar.

Bij wijkopenautos gaat het er net iets anders aan toe: zij doen zelf een bod op uw auto en, als u dat bod accepteert, verkoopt u ook aan wij kopen auto's.


Wat zijn de verschillen tussen ikwilvanmijnautoaf en wijkopenautos?


De biedingen

Hierboven hebben we een aantal keer vermeld dat er een bod gedaan zal worden. Hoe gaat dat nu juist in zijn werk?

In plaats van zelf een advertentie op te stellen, zoals u voor een zoekertjessite zou doen, vult u een formulier in. De lengte van dat formulier is afhankelijk van de door u gekozen website. Op ikwilvanmijnautoaf zal u wat meer details moeten geven dan op wij kopen auto's. Dat komt omdat bij ikwilvanmijnautoaf de verkoop volledig online verloopt. Nadat u uw auto online heeft aangemeld, krijgt u een bod toegestuurd. Dat bod is ook de verkoopprijs. Als u dat bod accepteert, kan u er dus zeker van zijn dat u ook die prijs zal ontvangen. De enige afwijking daarop is wanneer uw wagen te sterk zou afwijken van de beschrijving in de advertentie.

Bij wijkopenautos moet u enkel wat basisinformatie opgeven, waarna u onmiddellijk een schatting op uw scherm ziet verschijnen. Die schatting is algemeen en houdt geen rekening met kenmerken die specifiek zijn voor uw wagen. Om de schatting te laten omzetten in een definitief bod, maakt u een afspraak in een van de 19 vestigingen in België. Daar wordt uw auto onderzocht en wordt het algemene bod aangepast.


De verkoop: bod geaccepteerd

Nadat u een bod heeft ontvangen, heeft u twee opties: het bod accepteren en uw auto verkopen of het bod weigeren.

Kiest voor verkoop? Proficiat! Bij ikwilvanmijnautoaf.be kan u het bod gemakkelijk online accepteren. U krijgt dan de gegevens van de koper, zodat u een afspraak kan maken voor de overhandiging van de wagen. U kan de auto zelf afleveren bij de koper, maar sommige autohandelaren maken het u nog gemakkelijker en komen uw auto bij u thuis ophalen. U wordt onmiddellijk bij overhandiging van de wagen betaald.

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd, krijgt u bij wij kopen auto's een definitief bod in een van de vestigingen. Als u dat bod accepteert, is uw auto verkocht en laat u hem achter in de vestiging. Zorg er dus voor dat u vervoer voorziet om terug naar huis te keren.


De verkoop: bod geweigerd

Misschien komt het bod niet overeen met uw verwachtingen. Dat is jammer, maar op zich heeft u er niets mee verloren. Uw auto aanmelden op ikwilvanmijnautoaf of wijkopenautos is gratis en vrijblijvend. U kan het bod dan ook zien als een waardebepaling.

Van ikwilvanmijnautoaf krijgt u per mail of telefonisch een verkoopvoorstel. U kan dan aangeven of u akkoord gaat met de prijs of niet.

Als u uw auto heeft aangemeld op wijkopenautos, kan u op basis van het algemene bod bepalen of u een afspraak wilt maken in een vestiging om een definitief bod te krijgen. Mocht het definitieve bod niet aan uw verwachtingen voldoen, neemt u uw auto gewoon weer mee naar huis. Het enige wat u daarmee verloren bent, is tijd, aangezien u wel de verplaatsing heeft moeten doen. Gelukkig heeft wijkopenautos bijna 20 vestigingen in België, waardoor er altijd wel een vestiging in de buurt is en u niet zo ver hoeft te rijden.
Ikwilvanmijnautoaf of wijkopenautos - waar mijn auto te verkopen?

De websites ikwilvanmijnautoaf en wijkopenautos lijken erg op elkaar. De grote verschillen zitten in de aanmelding, die bij ikwilvanmijnautoaf wat uitgebreide is door het volledige digitale karakter van de website, en in de aflevering van de wagen. Bij ikwilvanmijnautoaf bestaat de mogelijkheid dat uw wagen bij u thuis wordt opgehaald door de koper, terwijl u bij wijkopenautos een afspraak moet maken in een vestiging om daar een definitief bod te ontvangen. Op basis van dat definitieve bod kan u bepalen of u uw auto verkoopt en daar laat of niet. Overigens kunt u bij ikwilvanmijnautoaf ook terecht voor de verkoop van uw mobilhome, caravan of motor. Bij wijkopenautos kan dat vooralsnog niet.


Beide websites vergemakkelijken de verkoop van uw auto voor u. Daardoor ontvangt u misschien niet dezelfde prijs als wanneer u aan een particulier zou verkopen, maar u spaart wel veel tijd en moeite uit. Welke website u kiest, hangt volledig van uw persoonlijke voorkeur af. Niets houdt u natuurlijk tegen om uw auto op beide websites aan te melden!


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands