Infiniti in de clinch met Spa-Francorchamps

Infiniti, het luxemerk van Nissan, werkt momenteel aan een nieuw racemodel. Nissan zou die wagen de Infiniti Q50 Eau Rouge willen dopen, maar dat is tegen de zin van het raceparcours Spa-Francorchamps.


De nieuwe Infiniti is gebaseerd op de reeds bestaande Infiniti Q50. De nieuwe wagen heeft twee turbo’s waardoor hij op amper 4 seconden kan optrekken tot een snelheid van 100 km/uur. De nieuwe Infiniti zou een vermogen hebben van 568 pk en kan een maximale snelheid van 290 km/uur halen. Voorlopig zijn dat de gewenste specificaties van het prototype van de nieuwe Infiniti. Het is dus nog niet zeker of de officiële wagen ook deze specificaties zal kunnen meekrijgen. Op de officiële specificaties is het dus nog even wachten totdat de wagen gebruiksklaar is, maar de naam voor de nieuwste telg in het Infiniti-gamma is wel al bekend: Infiniti Q50 Eau Rouge.

Legendarische bocht

Inspiratie voor die naam haalde Nissan uit België. Een van de meest legendarische bochten in de racewereld ligt in het Belgische Spa-Francorchamps: de Eau Rouge. Die naam leek de Japanse autofabrikant wel passend voor de nieuwste Infiniti, maar Spa-Francorchamps is het daar niet mee eens. De directeur van het racecircuit, Pierre-Alain Thibaut, spreekt over diefstal van zijn merk en liet al verstaan dat hij stappen zal ondernemen als Nissan zijn nieuwe Infiniti effectief de naam Eau Rouge zal geven.


Enkel in Amerika

De naam voor de nieuwe Infiniti ligt nog niet officieel vast, maar Nissan heeft ondertussen wel al een aanvraag ingediend in Amerika om de naam Eau Rouge te registreren als merknaam. Dat verzoek wordt op 4 november gepubliceerd. Na de publicatie van het verzoek is het mogelijk bezwaar aan te tekenen tegen de aanvraag van Nissan. Dat is ongetwijfeld wat Thibaut ook zal doen om de naam Eau Rouge uitsluitend aan zijn racecircuit te binden. Nissan kan de naam voor zijn nieuwe Infiniti enkel laten vastleggen als merknaam in Amerika. In Europa werd de naam in april al geclaimd door Spa-Francorchamps zelf. Ook in Japan hoopt Nissan zijn nieuwe Infiniti te kunnen noemen naar de bocht in het Ardeense racecircuit. Het is niet duidelijk welke naam de nieuwe Infiniti Q50 zal krijgen als Thibaut de strijd om de naam Eau Rouge wint.


Concurrentie met Porsche

Op het autosalon van Parijs dat deze maand plaatsvond, stelde Nissan de nieuwe Infiniti Q80 voor. Ook die wagen is voorlopig nog maar een prototype, maar het is wel al duidelijk dat Nissan met die Infiniti rechtstreeks met het Duitse Porsche probeert te concurreren. De elegante concept car heeft qua uiterlijk veel weg van de Porsche Panamera. Ook op vlak van technische specificaties proberen de Japanners Porsche te overtreffen. De Infiniti Q80 zou een hybridewagen worden met een V6-benzinemotor en een elektromotor. De wagen zou een vermogen hebben van 550 pk en kan op ongeveer 4 seconden optrekken van 0 tot 100 km/uur. De Infiniti Q80 zou het daarmee beter doen dan de Porsche Panamera, die over 416 pk beschikt en 5,5 seconden nodig heeft om de 100 km/uur te bereiken. Heeft u een Infiniti die u wilt verkopen of wilt u sparen voor een nieuwe Infiniti? Online uw wagen verkopen was nog nooit zo gemakkelijk.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands