Is uw auto klaar voor de herfst?

Hoewel de zomertemperaturen ook niet altijd ideaal waren, staat ons nu officieel een tijd van regen, wind en hagel te wachten. Herfst! De wisselvallige weersomstandigheden zorgen snel voor gevaarlijke verkeerssituaties. Ga daarom veilig de weg op, en maak uw auto herfstproof!


Controleer de autobanden

Gladde wegen zorgen ervoor dat u sneller uw grip verliest. Controleer daarom altijd de spanning en het profiel van uw banden. Een te lage spanning is namelijk de meest voorkomende oorzaak van een klapband, terwijl te weinig profiel erg gevaarlijk kan zijn tijdens een ferme regenbui. Weet u niet hoe hoog uw bandenspanning moet zijn? Kijk dan even aan de binnenkant van uw portier of tankklep. Daar kan u vaak een sticker terugvinden waar de juiste spanning op vermeld staat.Hebt u zowel de bandenspanning als het profiel op orde? Dan zal u meteen merken dat dit het rijcomfort verbetert en de banden minder snel slijten. Verder rijdt de auto dan ook zuiniger, en dat is altijd mooi meegenomen!


De juiste bril? Check.

Die laagstaande zon. Heerlijk! Maar soms ook gevaarlijk, aangezien het uw zicht enorm kan belemmeren. Zorg er daarom voor dat u standaard een zonnebril in de auto hebt liggen.


Werkt uw verlichting?

Met de dagen die steeds korter worden, stoten we meteen op het volgende probleem: de verlichting. Vooral in de herfst en de winter is het slim om deze regelmatig te checken. Neem daarbij ook de remmen en remlichten mee. Zorg er dan ook voor dat de koplampen op de juiste manier zijn ingesteld om geen andere bestuurders te verblinden.


Ruitenwissers

Onmisbaar, en al zeker bij ons in België. Herfst betekent veel nattigheid, dus nakijken of de ruitenwissers het nog doen, is zeker geen overbodige luxe. Zijn ze versleten of beschadigd? Dan wordt het tijd om ze te vervangen. Goed kunnen zien is immers heel belangrijk.


Verwarming en airco

Dat de verwarming optimaal moet werken tijdens de herfst, spreekt natuurlijk voor zich. Maar vergeet ook zeker niet de airco te controleren. De autoruiten durven in de herfst/winter weleens beslaan doordat er zoveel vochtige lucht in de auto aanwezig is. Een goede airco zorgt ervoor dat alle condens zo snel mogelijk weer verdwijnt.


Check! Uw wagen is klaar om de weg op te gaan. Naast de wisselvallige weersomstandigheden is de herfst natuurlijk ook een prachtig, kleurrijk seizoen die mooie autoritjes door de natuur mogelijk maakt. Kortom, ga er eens lekker op uit!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands