Opvallende kleuren op de baan

74% van de auto’s die wereldwijd verkocht worden, zijn zwart, grijs, zilver of wit. We hebben even onze parking bekeken en helaas merken we dat ook de medewerkers van ikwilvanmijnautoaf.be vaak kiezen voor een neutrale kleur. Opvallende kleuren lijken uitgestorven. Af en toe komen we echter nog een kleur tegen die bijna pijn doet aan je ogen.

Sommige bestuurders beweren dat de kleur van je auto je persoonlijkheid weerspiegelt. Betekent dat dan dat we allemaal een beetje saai geworden zijn? Nee hoor. Vaak kiezen we voor een neutrale kleur, omdat we denken dat die later op de tweedehandsmarkt meer waard zal zijn dan een felgekleurde auto. Er zijn nog bestuurders die zich daar echter niks van aantrekken en toch een opvallende kleur kiezen. Ikwilvanmijnautoaf.be zet de opvallendste kleuren op een rijtje.


Kanariegeel

Een gele auto was vroeger erg in, maar tegenwoordig is het helemaal uit de mode. Af en toe kom je zo’n kanariegele auto nog wel eens tegen op de baan. Gele auto’s worden jammer genoeg snel vaag. Vooral de oudere modellen hebben daar last van. Dat komt door de lood die toen nog in de lak verwerkt werd.


Oranje

De bedrijfswagens van onze medewerkers zijn zwart. Maar met veel oranje accenten! Een volledig oranje auto is echter uit den boze, dat blijkt uit reacties op verschillende internetfora. Oranje is wel een cultkleur. Denk maar aan de General Lee. Zou jij je die in een andere kleur kunnen voorstellen?


Roze

Roze auto’s komen we steeds minder tegen de op weg. Als je dan al eens een roze wagen tegenkomt, gaat het meestal om een typische ‘boodschappenautootjes’, zoals de Fiat 500. Vaak met een vrouw achter het stuur. En dat ondanks de vrouwenemancipatie.


Groen

Groen is er in verschillende tinten: van olijfgroen en knalgroen tot donkergroen. Knalgroene auto’s kunnen jongeren nog wel bekoren, maar de andere tinten groen worden al snel als “ouderwets” bestempeld. Van de kleuren die we tot nu toe hebben besproken, komt groen nog het meeste voor, al daalt het aantal groene wagens wel jaarlijks.


Bruin

In 2012 werd bruin uitgeroepen tot dé trendkleur in de autosector. In reclamespotjes op tv en advertenties in kranten en tijdschriften toonden autofabrikanten steeds vaker een bruine variant van hun nieuwste modellen. De kleur is ook in verschillende tinten verkrijgbaar: van koffie-met-melkbruin tot donkerbruin. We kunnen niet voorspellen of bruin nog lang een trendkleur zal zijn, maar voorlopig ziet de toekomst er “rooskleurig” uit voor de bruintinten. De kleur van je auto hangt af van je persoonlijke smaak en van het model dat je koopt. Een T1 Volkswagenbusje in een felle kleur is minder schokkend dan een knalgele BMW. Toch mag je je kleurkeuze niet laten bepalen door wat “de norm” voorschrijft. Zie jij graag een felle kleur? Ga er dan voor! Welke kleur kies jij voor je vierwieler?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands