Lucht of stikstof: wat is de optimale keuze voor uw banden?

Als u voor de keuze staat uw autobanden te vullen, komt u wellicht de optie stikstof tegen. Is dit echter een betere keuze dan gewone lucht voor het behoud van de juiste bandenspanning? Hieronder ontvouwen we de voordelen die stikstof kan bieden voor uw autobanden.


De kracht van stikstof in autobanden

De keuze voor stikstof komt met een onderscheidende eigenschap: de zuiverheid. Stikstof is een gas zonder vocht of andere gassen. Dit vermindert de kans op oxidatie en slijtage binnenin de band, wat kan resulteren in een verlengde duurzaamheid van uw banden.


De stabiele spanning van stikstofgevulde banden

Wanneer u kiest voor stikstof, zult u merken dat de bandenspanning opmerkelijk stabiel blijft. Door hun grootte ontsnappen stikstofmoleculen minder makkelijk dan die van gewone lucht, waardoor uw banden minder vaak bijgevuld hoeven te worden. Dit levert u niet alleen een meer gelijkmatige bandenspanning op, maar ook minder onderhoud.


De investering in stikstof voor uw banden

Normaal zou u uw bandenspanning bij een pompstation voor een kleine bijdrage kunnen checken en bijstellen. Stikstof vullen daarentegen vraagt om een investering van ongeveer €3,50 per band of €10 voor een complete set. U kunt herkennen dat banden met stikstof zijn gevuld aan de gekleurde ventieldopjes.


Het combineren van stikstof en perslucht in uw banden

Zelfs met stikstof kunnen banden na verloop van tijd wat spanning verliezen. In zo'n geval is het mogelijk om simpelweg perslucht toe te voegen. Aangezien perslucht al voor het grootste deel uit stikstof bestaat, is dit een naadloze aanvulling.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands