Time to chill in your man cave

Een man cave: een ruimte helemaal naar je eigen smaak ingericht en waar je eigen mannenregels gelden. Online vind je onmiddellijk heel wat inspiratie, maar hoe leuk zou het zijn om je man cave volledig in te richten met auto-onderdelen? Ikwilvanmijnautoaf.be zocht de opvallendste en origineelste ideeën uit.


Hieronder lijsten we al een aantal creatieve ideeën voor je op. Meer inspiratie nodig? Check dan zeker “Time to chill in your man cave” op Pinterest. Voor we beginnen, verzamel je best even al de benodigdheden: gereedschap, oude auto’s of auto-onderdelen, banden, hout, vrienden (zonder vrienden, geen man cave!), bier, junkfood en géén twee linkerhanden.


De bar

Een man cave zonder bar? Nee, dat is geen man cave. Een reguliere bar van bijvoorbeeld steigerhout timmer je zelf snel in elkaar. Voor de ultieme man cave gebruik je de voor- of achterkant van een auto waarop je het blad monteert. Is dat wat teveel van het goede? Ga dan voor het subtielere alternatief en versier je houten bar met oude nummerplaten.

Benodigdheden: doormidden gezaagde auto, nummerplaten, schroeven, pluggen, hamer. TIP: Probeer een auto niet zelf doormidden te zagen! Vraag daarvoor hulp aan een sloopbedrijf.


Barkrukken

De bar is klaar, tijd om te zoeken naar bijbehorende barkrukken. Maak ze zelf van autobanden! Per kruk stapel je 3 of 4 banden op elkaar. Gebruik lijm en schroeven om ze vast te maken. Voor de zitting kan je touw gebruiken dat je over de banden heen spant of je kan een houten plank op maat zagen. Benodigdheden: autobanden, lijm, schroeven, touw, spijkers, hamer TIP: Gestapelde banden kunnen heel zwaar zijn. Maak je barkrukken dus direct op de plaats waar je ze wilt hebben staan, zodat je later niet meer hoeft te sleuren.Geen fan van autobanden? Probeer het eens met velgen!

De zithoek

Maak je man cave comfortabel en gezellig met een stoere zithoek. Met een glasplaat en een oud motorblok maak je de perfecte bijzettafel. Vul de zithoek verder met stoelen: haal autostoelen uit de wagen en monteer ze eventueel op een houten frame om hoger te zitten. Van de achterbank maak je een comfortabele twee- of driepersoonszetel. Handige Harry’s maken een coole zetel van de voorkant van de wagen door de motorkap te verwijderen en daar de achterbank in te plaatsen.


Benodigdheden: motorblok, glasplaat, lijm, autostoelen, hout, schroeven, boormachine TIP: Nog op zoek naar geschikte autostoelen? Ga eens langs bij een sloopbedrijf bij jou in de buurt. Daar vind je gegarandeerd nog autostoelen en –banken die nog perfect gebruikt kunnen worden in je man cave.


Onmisbare spullen…

Met bovenstaande meubels kan je al een coole man cave inrichten. Er zijn echter nog wat spullen die je niet mag vergeten om een extra touch te geven. Onderstaande essentials zijn helaas niet zo gemakkelijk zelf te maken…

  • Drank Dat spreekt voor zich! Om helemaal in het autothema te blijven, raden we een “benzinepomp” aan om je bier of andere sterke drank in te schenken.
  • Een dartboardEen spelconsole zorgt voor het nodige entertainment, maar échte mannen spelen dart!
  • Een wasbakHygiëne is zelfs in een man cave belangrijk. Je handen wassen wordt een stuk stoerder als je dat kan doen in een wasbak gemaakt van autobanden en onderdelen van een benzinepomp.
  • De V12-koffiemachineEen koffiemachine die eruitziet als een V12-motor? Onmogelijk om zelf te maken, maar wel onmisbaar om je koffie in (mannen)stijl te drinken!

TIP: Houd de decoratie in je man cave sober. Felle kleuren en accessoires kunnen afbreuk doen aan al je meubels in autostijl en de aandacht ervan wegleiden.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands