Nederlanders halen tweedehands auto uit België

Gebruikte auto’s worden door Nederlanders massaal uit België geïmporteerd. Brancheorganisatie Bovag wijt de hoge importcijfers aan een tekort aan betaalbare occasions op de Nederlandse markt.

Nederlanders kopen niet alleen hun occasions in België, maar ook in buurland Duitsland. In heel 2013 haalden Nederlanders ruim 100.000 occasions uit België en Duitsland, een stijging van 20 procent. Dit is een absoluut record en dit aantal stijgt nog steeds. Bovag ziet het aantal geïmporteerde occasions verder stijgen.


Jonge tweedehands auto

Vooral jonge occasions worden over de grens gehaald. Doordat de autoverkopen al jaren daalt zijn er te weinig betaalbare occasions op de Nederlandse markt. In 2013 reden er ongeveer 416.000 nieuwe personenauto’s uit de showroom, een kwart minder dan het jaar ervoor. Er ontstaat daardoor nu een tekort aan occasions. De occasions die wel op de occasionmarkt terechtkomen, zijn veelal kleine auto’s met dieselmotor als gevolg van de fiscale voordelen. Daarom kijken automobilisten naar het aanbod over de grens, aangezien gezinnen op zoek zijn naar een middenklasser op benzine.


Luxe

De voorkeur naar middenklassers is niet de enige reden waarom Nederlanders op de Duitse en Belgische occasionmarkt een kijkje komen nemen. Over de grens vinden ze occasions met meer accessoires en opties, veelal met minder kilometers op de teller. Het grootste deel van de auto’s wordt uit Duitsland geïmporteerd.


Je eigen auto exporteren

Wil jij graag je auto verkopen? Wellicht is je auto interessant voor export naar Nederland. Je auto verkopen voor export kan een verrassend resultaat hebben. Auto-exporteurs kopen allang niet meer uitsluitend schadeauto’s of sloopauto’s op voor export. Je kunt zo goed als iedere tweedehands auto verkopen voor export. Luxere modellen zijn tegenwoordig gewild in Nederland, maar je kunt ook je oude auto met vijftien jaar levenservaring laten exporteren. Auto-exporteurs kunnen deze auto’s nog naar minder ontwikkelde landen vervoeren.


Autoverkoopsite

Ben jij benieuwd of jouw auto interessant is voor export, maar je wilt hier niet teveel gedoe mee hebben? Verkoop je auto aan een auto-exporteur. De gemakkelijkste manier is je auto online aan te melden op de autoverkoopsite Ikwilvanmijnautoaf.be. Ikwilvanmijnautoaf.be heeft dagelijks contact met duizenden inkopers van auto’s, waaronder auto export bedrijven. In totaal zijn er 5.000 inkopers aangesloten bij dit online verkoopplatform voor gebruikte auto’s. Het professionele team van Ikwilvanmijnautoaf.be zoekt direct voor je uit of je auto meer oplevert over de grens of juist niet.


Hoe werkt Ikwilvanmijnautoaf.be?

Het aanmelden, laten taxeren en verkopen van je tweedehands auto is gratis en vrijblijvend. Meld je auto aan door online de autogegevens in te vullen. De aanmelding wordt gecontroleerd, waarna deze aan de afgeschermde autoveiling wordt toegevoegd. Alleen de aangesloten inkopers hebben toegang tot de autoveiling. Bij interesse kunnen zij een bod op je auto plaatsen. Het hoogste bod ontvang je binnen 1 dag per e-mail. Ben je tevreden met het bod dan kun je het bod accepteren om de verkoop definitief te maken. Tijdens de overdracht ontvang je ter plekke het afgesproken bedrag. Bekijk hieronder direct hoe het werkt!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands