Neem eens een Jaguar

Is met een Jaguar rijden uw droom? Met de Jaguar Heritage Driving Experience zou die droom wel eens werkelijkheid kunnen worden, zonder dat u daarvoor een Jaguar hoeft aan te kopen. De autofabrikant kocht in juli een lot Jaguars van een verzamelaar en stelt die tegen betaling ter beschikking van het grote publiek.

In juli kocht Jaguar 543 modellen van een Britse tandarts die Jaguars verzamelde. Niet om ze in een museum te zetten, maar wel om ze door het grote publiek te laten testen. Vanaf volgende maand kunnen liefhebbers van het luxemerk namelijk een ritje in die wagens maken dankzij de Jaguar Heritage Driving Experience in Warwickshire in Groot-Brittannië. Geïnteresseerden kunnen tegen betaling kiezen uit een aantal arrangementen waarbij ze de kans krijgen met een klassieke Jaguar te rijden.

11 programma’s

Jaguarfans kunnen kiezen uit 11 verschillende arrangementen. De prijzen van de arrangementen gaan van 95 pond (120 euro) tot 2000 pond (2523 euro), afhankelijk van het model waarmee gereden wordt en de duur van het arrangement. Het duurste arrangement duurt een dag en geeft je de mogelijkheid met 9 verschillende modellen te rijden om zo de geschiedenis van Jaguar te herbeleven. Met de goedkopere arrangementen heb je recht op 30 tot 60 minuten rijplezier in een klassieker van het luxemerk. De testritten vinden allemaal plaats op een testterrein van 80 hectare groot. Doordat een aantal oldtimers erg veel waard zijn, heeft Jaguar besloten de erg waardevolle wagens na te bouwen en het publiek met die auto’s te laten rijden. De Jaguars werden nagebouwd door een speciaal team van ingenieurs dat voor de Heritage Experience werkt.

Online boeken

De prijzen van de arrangementen zijn misschien best hoog, maar voor de echte Jaguarfans die zich geen eigen Jaguar kunnen veroorloven, is het wel de uitgelezen kans om toch eens een testritje in hun favoriete wagen te maken. Geïnteresseerden die willen deelnemen aan de Jaguar Heritage Driving Experience moeten daarvoor wel eerst een vlucht naar Groot-Brittannië boeken. Het programma wordt enkel daar aangeboden en enkel op vaste data. De eerste testritten vinden plaats half november, de laatste testritten zijn voor eind april gepland. Het is niet duidelijk of het aantal beschikbare data nog uitgebreid zal worden.

Collectie van een tandarts

De collectie die Jaguar gekocht heeft, is afkomstig van een Britse tandarts die voor privédoeleinden een grote verzameling van de luxewagens heeft aangelegd. De collectie bestaat uit 543 wagens, waarvan een groot deel Jaguars. Andere merken in de verzameling zijn, onder andere, een Bentley, een Mini Traveller en een Humber. De man reisde 35 jaar lang de wereld rond om klassieke Britse (sport)auto’s te kopen en terug naar Groot-Brittannië te brengen. Doorheen de jaren heeft hij zo een collectie met een waarde van 100 miljoen pond opgebouwd. Toen de tandarts in april dit jaar zijn collectie te koop zette, hoopte hij dat de wagens in Groot-Brittannië zouden blijven, waar ze thuishoren. In juli van dit jaar stelde Jaguar voor de collectie over te kopen. Wilt u toch uw eigen Jaguar hebben? Verkoop uw oude wagen dan op Ikwilvanmijnautoaf.be.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands