Opgepast; vanaf 1 januari weer nieuwe emissiezones

Pech voor ruim 620.000 Vlaamse auto's want vanaf 1 januari mogen ze Antwerpen en Gent niet meer in. Gent stelt een lage emissiezone in en Antwerpen scherpt de al bestaande emissiezone verder aan. Hiermee willen de steden vervuilend verkeer uit de stad weren.


In 2017 was Antwerpen de eerste Belgische stad met een milieuzone. Destijds waren dieselwagens van voor 2005 de klos. Nu worden de beperkingen verder aangescherpt en zullen meer Belgen getroffen worden. Diesels van de categorie Euro 0 tot 4 zullen de stad namelijk niet meer in mogen. Veel dieselvoertuigen van 10 jaar of ouder vallen hieronder. In Gent zal de emissiezone net zo streng zijn als in Antwerpen.


De planning voor de toekomst is dat emissiezones in steeds meer steden ingevoerd zullen worden en ook steeds scherper zullen worden. Zo zijn er al plannen om in 2025 en 2027 nog strengere regels voor de emissiezones te gaan handhaven waardoor op en duur zo'n 1,75 miljoen van de huidige voertuigen de steden niet meer in mogen.Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands