Peugeot en Citroën zien omzet stijgen

PSA Peugeot-Citroën ziet dit jaar haar omzet en het aantal verkochte auto’s stijgen. Dat komt voornamelijk door een betere verkoop in Europa en China, door de introductie van nieuwe modellen en door de besparingen die de Franse autofabrikant heeft doorgevoerd.

De voorbije drie jaar maakte PSA Peugeot-Citroën vooral verliezen. Nu lijkt aan die periode een einde te zijn gekomen. De slechte verkoopresultaten van de voorbije drie jaar zijn te wijten aan de crisis op de Europese automarkt. Daardoor zag de Franse autofabrikant haar autoverkoopcijfers in Europa dalen tot het laagste niveau in 20 jaar. Om het omzetcijfer terug te laten groeien, kondigde Peugeot in april aan dat het aantal geproduceerde modellen zou dalen van 45 tot 26 en dat vanaf 2015 meer dan de helft van haar wagens buiten Europa verkocht zou worden.


Meer verkocht dan verwacht

In juli 2014 liet de PSA Peugeot-Citroën Groep al weten dat het bedrijf in de eerste zes maanden van dit jaar al 477 miljoen euro winst had gemaakt, terwijl het bedrijf een jaar eerder nog 100 miljoen euro verlies draaide. In het eerste kwartaal van 2014 steeg de omzet van het bedrijf met bijna 2% tot 13,3 miljard euro. In totaal bereikte de omzet van de eerste 6 maanden van dit jaar net niet de omzet van vorig jaar: er werd een daling van 27,6 miljard euro naar 27,7 miljard euro opgetekend. Deze week maakte de autofabrikant bekend dat de omzet van het bedrijf in het derde kwartaal licht gestegen is met 1,6%. In het derde kwartaal draaide PSA Peugeot-Citroën zo een omzet van 12,3 miljard euro. De stijging in de verkoop is te danken aan de samenwerking die Peugeot aanging met de Chinese multinational Dongfeng Motor Corporation. Door de goede cijfers die Peugeot dit jaar kan voorleggen, hoopt het bedrijf dit jaar meer auto’s te verkopen dan in eerste instantie voorspeld werd. Voor Europa verwachtte PSA Peugeot-Citroën een groei van 3%, maar waarschijnlijk zal de groei aan het einde van dit jaar zelfs 4 tot 5% bedragen.

Citroën Cactus is groot succes

Nog meer goed nieuws voor de Peugeot-Citroën Groep: de nieuwe Citroën Cactus is een enorm succes. De Cactus is pas sinds vorige maand verkrijgbaar, maar de compacte en wat bizar ogende nieuwe cross-over van Citroën heeft duidelijk het hart van de Europeanen gestolen. Om aan de vraag te kunnen voldoen, moet Citroën de productie van de Cactus opdrijven. De fabriek in Villaverde in Spanje, waar de Citroën C4 Cactus gemaakt wordt, zou 20% meer auto’s moeten produceren. Daarom wordt er niet enkel meer door de week gewerkt, maar worden er in november ook arbeiders op zaterdag ingezet. Dat is goed nieuws voor de fabriek die twee jaar geleden nog het risico liep gesloten te worden door slechte verkoopcijfers van Peugeot-Citroën in Europa. Verwacht wordt dat Citroën jaarlijks tussen de 50.000 en 100.000 C4 Cactus wagens zal verkopen. Wilt u uw Peugeot of Citroën occasie verkopen? Meld uw auto gratis en vrijblijvend aan op Ikwilvanmijnautoaf.be.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands