Porsche classics krijgen extra service

Eigenaars van een Porsche classic worden door Porsche verwent met een extra service. Meer dan 70% van al de wagens die ooit gebouwd werden, rijdt nog steeds rond. Daarom heeft Porsche besloten centra op te richten waar Porsche-eigenaars die een klassiek model of oldtimer in hun bezit hebben van een extra service kunnen genieten.


De extra service wordt wereldwijd aangeboden in een honderdtal Porsche Classic Centers. Dat zijn Porschedealers die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van oldtimers. De Porsche Classic Partners kunnen voor de oldtimers tot 52.000 orignele vervangstukken krijgen. Verder onderhouden, herstellen en restaureren de Classic Partners klassieke modellen van het luxemerk.


Porsche Classic Centers wereldwijd

Wereldwijd beschikt Porsche over ongeveer honderd Classic Centers. Het eerste center werd in 2012 opgericht in Frankrijk. Niet veel later opende het bedrijf Classic Centers in de hele wereld. In België is er voorlopig één Porsche Classic Center gelegen in Drogenbos. De motivatie van het bedrijf om zulke centers op te richten, schuilt in het hoge aantal oudere modellen dat vandaag de dag nog steeds in het straatbeeld te zien is. 70% van al de Porsches die ooit gemaakt zijn, kunnen vandaag nog steeds de baan op. Dat grote aantal wijst op de kwaliteit die het luxemerk nastreeft. Om die kwaliteit te blijven behouden, richtte het merk een aantal centra op die zich gespecialiseerd hebben in het onderhoud en de reparatie van oude modellen van het merk.

Enkel specialisten aan het werk

Om volledig aan de wensen en verwachtingen van haar klanten te kunnen voldoen, heeft het bedrijf een speciaal trainingsprogramma ontworpen voor haar medewerkers in de Porsche Classic Centers. De werknemers worden opgeleid om de beste service te bieden aan klanten met een klassiek model. Verder worden de centra ook zo ingericht dat klanten met een oldtimer zich er meteen thuis voelen en aanvoelen dat ze op de juiste plaats zijn voor hun vragen of de onderhoudsbeurt van hun wagen. In de centra die door het bedrijf uitgekozen zijn tot Porsche Classic Center wordt een speciale ruimte voorzien waar oudere modellen worden tentoongesteld. Verder is er ook technische informatie te verkrijgen in de centra en zijn de nodige wisselstukken ook in stock aanwezig. Uiteraard kunnen liefhebbers van het merk ook nog steeds bij de Porsche Classic Partners terecht voor de nieuwe automodellen.


Oldtimers populair

De extra service van Porsche is goed nieuws voor eigenaars die hun classic perfect in orde willen houden om later eventueel tegen een mooi bedrag te verkopen. Oldtimers zijn namelijk erg populair op de tweedehands automarkt en de waarde is afhankelijk van de staat waarin de wagen verkeert. Voor goed onderhouden oldtimers kunnen de prijzen erg oplopen, maar dat deert de echte autoverzamelaars niet. Een oldtimer wordt beschouwd als een investering die later weer geld kan opbrengen.

De populairste oldtimers onder de Belgen zijn de Fiat 500, de Volkswagen 500, de Mercedes 190SL en de Ford “Tin Lizzy” of Model T. Onder de Porsche classics is de 911 het populairste model. De prijzen voor dat model variëren erg, van 10.000 euro tot enkele honderdduizenden euro’s.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands