Puritalia, de nieuwe Italiaanse sportauto

Italië heeft er weer een nieuw exclusief sportwagenmerk bijgekregen. Ferrari, Lamborghini en Maserati krijgen er een nieuwe concurrent bij: Puritalia. De Puritalia Roadster 427 is een eerbetoon aan de Shelby Cobra en zou vanaf 2016 beschikbaar moeten zijn.

In 2012 werd het concept van de Puritalia Roadster 427 al voorgesteld. Drie jaar later is de wagen klaar om officieel voorgesteld te worden en in productie te gaan. Wat bij de voorstelling van het concept al meteen opviel en nu nog niet veranderd is, is de gelijkenis met de Shelby/. AC Cobra, een legendarische Britse sportauto uit de jaren 1960.


427 keer exclusief

Italië is al het thuisland van een aantal exclusieve merken. Met Puritalia komt daar nog zo’n exclusief merk bij. De Italiaanse sportautobouwer zou elke wagen maar in beperkte oplage verkopen. De Roadster 427 zou, zoals de naam al uitwijst, maar 427 keer gebouwd worden. De wagens worden bovendien met de hand gemaakt, waardoor de koper nog heel wat inbreng heeft in de creatie van zijn nieuwe auto. De binnenkant van de sportauto zou nog naar believen aangepast kunnen worden. In 2016 zou de Roadster uitgebracht worden.


American muscle

Puritalia combineert het beste van Italië met het beste van Amerika. De wagen wordt in Italië gemaakt, maar haalt zijn prestaties uit Amerika. Onder de motorkop vinden we namelijk een 5.0 liter V8-motor van Ford. Die motor zorgt voor een vermogen van 455 pk. Het is nog mogelijk dat vermogen met behulp van een supercharger uit te breiden tot 605 pk. De wagen is bovendien erg licht. Door het gebruik van aluminium en koolstofvezel heeft de wagen een gewicht van amper 1.150 kilogram. Dat gewicht is gelijk verdeeld over de voor- en de achterkant van de wagen. Puritalia maakt gebruikt van heel degelijk materiaal. De banden en remmen komen van het Italiaanse Pirelli en Brembo. Daarnaast is de wagen uitgerust met schokdempers van het Duitse Bilstein. Al die exclusiviteit, mooie specificaties en hoogwaardige materialen gaan natuurlijk gepaard met een hoog prijskaartje. De sportwagen zal beschikbaar zijn vanaf 180.000 euro.


Shelby/AC Cobra

Puritalia haalde de mosterd voor de Roadster uit de jaren 1960. De Britse autofabrikant AC Cars bouwde tussen 1962 en 1967 de AC Cobra, ook wel bekend als Shelby Cobra. De Shelby Cobra werd gebruikt in de autosport en heeft verschillende races gewonnen, waaronder de 24 uur van Le Mans. De Italiaanse fabrikant is niet de enige die nostalgisch werd naar het verleden en zich daardoor liet inspireren bij de ontwikkeling van een nieuwe auto. In 2004 al stelde Ford de Ford Shelby Cobra voor, een conceptauto geïnspireerd door de Shelby Cobra. Voor het uiterlijk van de Ford Shelby Cobra heeft de Amerikaanse producent wel wat afstand gedaan van het oorspronkelijke design van de wagen. De grote, ronde koplampen en de grille van de oorspronkelijke auto werden wel behouden. Het concept van Ford heeft erg mooie specificaties: de auto zou 645 pk hebben en heeft een van de sterkste motors die Ford ooit gebouwd heeft. In principe zou de wagen met die motor een snelheid van 430 km/uur kunnen behalen, maar de fabrikant heeft de snelheid begrensd, waardoor 160 km/uur de maximaal haalbare snelheid is. Voorlopig is het concept van Ford nog niet uitgewerkt tot een productiemodel.


Puritalia GTQ

De Puritalia Roadster 427 is nog maar net officieel gelanceerd en de levering van de eerste wagens is pas voorzien in 2016, maar de Italiaanse autobouwer kijkt wel al verder in de toekomst. Zo kondigde het bedrijf al aan dat het volgende model, de Puritalia GTQ, in 2018 gelanceerd zal worden. Dat model zal een hybride auto worden met een elektrische motor op de voorwielen. Over het uiterlijk van de GTQ is nog niets bekend, maar Puritalia heeft wel al laten weten dat het nieuwe model ook gebaseerd zal zijn op een historische auto. Puritalia is niet de enige fabrikant die de komende tijd voor verrassingen zal zorgen. Blijf op de hoogte van groot autonieuws dankzij Ikwilvanmijnautoaf.be.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands