Qoros in 2016 naar Europa

In 2016 zou de Chinese autofabrikant Qoros naar Europa komen. Voorlopig worden de modellen enkel verkocht in China zelf en, in mindere mate, in Slowakije. Over een paar jaar zou Qoros in heel Europa verkrijgbaar moeten zijn.

In China zijn er tot nu toe 55 verdelers van het jonge automerk Qoros. Slowakije is het enige Europese land waar Qoros al wagens verkoopt. In 2015 zou Qoros in nog een of twee andere Europese landen geïntroduceerd worden. Welke landen dat zijn, is nog niet duidelijk. Het zou in ieder geval gaan om kleinere landen. In 2016 hoopt de Chinese autofabrikant in heel Europa verdelers te hebben.


Assortiment “europaliseren”

De Chinese fabrikant merkt nu echter dat een verovering van Europa in 2016 wat te ambitieus is. Het merk heeft voorlopig nog niet genoeg modellen om in Europa aan te slaan. Voor Qoros aan een massale Europese uitbreiding begint, moet het assortiment dus uitgebreid worden. De wagens moeten bovendien ook aangepast worden aan de Europese markt. Voorlopig produceert Qoros nog geen dieselwagens. Qoros werkt enkel met benzinemotors en heeft ook geëxperimenteerd met hybridewagens. Om in Europa aan te slaan, zal de Chinese fabrikant ook modellen op diesel ontwikkelen. Als de modellen “geëuropaliseerd” zijn, zou Qoros het wel goed kunnen doen in Europa. In september 2013 werd de Qoros 3 onderworpen aan een EuroNCAP crashtest. De wagen kreeg 5 sterren toegekend en is zo de eerste Chinese wagen die erin slaagt zo’n hoge score te halen op de Europese crashtest. De wagen kreeg daarnaast ook de beste resultaten van 2013 op vlak van veiligheid. Verwacht wordt dat de Qoros het daardoor beter zal doen op de Europese markt dan andere Chinese wagens. Bovendien zijn de wagens van de Chinese fabrikant goed en kwalitatief afgewerkt en zijn ze voorzien van een modern multimediasysteem. Qoros zou op die manier een volwaardige concurrent kunnen worden voor andere automerken op de Europese markt.


3 modellen

Momenteel zijn er 2 modellen van het merk Qoros verkrijgbaar: de 3 Sedan en de 3 Hatch. Binnenkort komt Qoros wel met een derde model, de 3 City SUV. Dat nieuwe model zou 20 november op de Guangzhou International Automobile Exhibition gelanceerd worden. De eerste wagen die Qoros produceerde, was de Qoros 3 Sedan. De verkoop van de sedan begon in december 2013. Op 5 maanden tijd slaagde Qoros erin toch al bijna 1.500 stuks van dat model te verkopen. De tweede versie van de Qoros 3, de hatchback, kwam er in juli 2014. Een maand later had Qoros al meer dan 2.500 auto’s verkocht. De verkoop gaat dus in stijgende lijn, maar het is niet waarschijnlijk dat Qoros de eerste jaren met winst zal afsluiten.


Designwedstrijd

Een nieuw merk moet natuurlijk wat moeite doen om naamsbekendheid te verwerven. Qoros is daar in ieder geval al goed mee bezig. Op de jaarlijkse internationale autoshow in Los Angeles wordt elk jaar een designwedstrijd georganiseerd voor ontwerpers. Dit jaar kreeg auto-ontwerpers de taak weer te geven hoe zij denken dat auto’s en hun technologieën er in 2029 uit zullen zien. Tussen de futuristische inzendingen vinden we ook een exemplaar van Qoros, de QorosQloud Qubed. Die wagen is een soort persoonlijke assistent van de chauffeur die ook de voorkeuren van zijn bestuurder kent. De bestuurder zou volledig en op een natuurlijke wijze in interactie kunnen gaan met de auto. Of Qoros met dit concept de designwedstrijd kan winnen, weten we 20 november.

Qoros zou het goed kunnen doen op de Europese markt. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste merken in het autolandschap? Volg Ikwilvanmijnautoaf.be online.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands