Road trip – the place(s) to be

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor de zomer? Of zin om er spontaan een week of weekend op uit te trekken met de auto? We kennen dat gevoel! Maar we kennen ook het gevoel van inspiratieloosheid en we weten hoe vervelend dat is. Daarom geven we hier onze topbestemmingen voor een fantastische road trip dichtbij en ver weg.

Road trip films, zoals The Motorcycle Diaries, Rain Man, Wild at Heart en Dumb & Dumber, zetten heel wat petrol heads aan het dromen. Ook helemaal gek van die films? Kom dan nu uit uw zetel en maak uw eigen onvergetelijke road trip!


Route 66 – across America

Iedereen kent hem wel, de Route 66, de bekendste road trip in Amerika. De 4.000 kilometer lange weg verbindt het oosten van Amerika met het westen en doorkruist acht verschillende staten. De tocht begint in Chicago in Illinois en eindigt in Los Angeles in Californië. Chicago is een grote, bruisende stad waar wolkenkrabbers primeren. Die stad wordt al snel opgevolgd door stoffige dorpen en prairies. Langs de Route 66 liggen heel wat interessante bezienswaardigheden, zoals Monument Valley en de Grand Canyon in Arizona. De Route 66 gaat verder naar Californië, komt voorbij Hollywood en eindigt in Los Angeles. Een hele road trip voor wie een lange vakantie kan nemen. Het zou een à twee maanden duren om de volledige Route 66 af te rijden. Uiteraard kan de route ook in de andere richting afgelegd worden.

Atlantische Weg – Norway calling

Geen tijd om een lange periode in Amerika rond te rijden? Dichter bij huis kunnen ook mooie road trips gemaakt worden. Stap op een vliegtuig naar Noorwegen, huur ter plekke een auto en geniet van de Noorse fjorden en de natuur. De westkant van Noorwegen is bekend om de fjorden en de bergen. Jaarlijks trekken heel wat sportievelingen naar Noorwegen om er de fjorden te beklimmen of er avontuurlijke fietstochten te maken. Noorwegen is ook een aanrader voor een road trip. Een van de mooiste wegen ter wereld, de Atlantische Weg, ligt in Noorwegen en kan perfect geïntegreerd worden in een road trip. Start uw vakantie, bijvoorbeeld, in zuidwestelijk gelegen stad Bergen en rijd zo naar het noorden, richting Trondheim en zorg ervoor dat de Atlantische Weg of Atlanterhavsveien zeker op uw route ligt. De Atlantische weg is een serie bruggen die verschillende Noorse eilandjes met elkaar verbinden. De steile bruggen maken scherpe bochten en geven een prachtig uitzicht op het Noorse landschap en op de oceaan.

De Ardennen verkennen

Een road trip hoeft niet per se in een ver land georganiseerd te worden. Ook België herbergt heel wat mooie plekjes die met de auto ontdekt kunnen worden. In Wallonië rijdt u door prachtige stukken natuur en kleine dorpjes, u beklimt er steile hellingen en manoeuvreert door scherpe bochten. Het grote voordeel van een road trip in de Ardennen: er is amper verkeer op de kleine straten. In de Ardennen valt er bovendien ook genoeg cultuur op te snuiven. In de provincie Luik, bijvoorbeeld, kunt u het Ardennenoffensief uit de Tweede Wereldoorlog herbeleven. De grens met Duitsland is vlakbij, waardoor een Belgische road trip gemakkelijk internationaler gemaakt kan worden. Een road trip door België kan ook gemakkelijk gecombineerd worden met een uitstap naar Nederland. Ga voor een culturele rondreis door de Nederlanden: kies een aantal grote steden in elk land, zoek een mooie route uit en geniet van uw vakantie! Begin uw trip bijvoorbeeld in Brussel, ga zo verder naar Gent en Brugge en vandaaruit naar Vlissingen, Rotterdam, Leiden en Amsterdam.

Volg ons op Pinterest voor meer inspiratie voor uw road trip.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands