Roadtrip: rijd je eigen Gumball!


Eind april start de decadentste rally ter wereld weer: de Gumball 3000. Deelnemen aan de rally is de onbetaalbare natte droom van veel autoliefhebbers. Daarom stippelde ikwilvanmijnautoaf.be een eigen route uit. Goed nieuws: om ook jullie partners warm te maken voor deze roadtrip, hebben we een aantal romantische bestemmingen uitgekozen.


In tegenstelling tot de Gumball 3000 heb je voor deze roadtrip geen supercar nodig – al kan het, eerlijk is eerlijk, wel comfortabeler zijn. Onze route strekt zich uit over een afstand van meer dan 6.500 km door Europa. Onderweg maken we verschillende tussenstops. Uiteraard kan je de route aanpassen naar je eigen smaak en naar de duur van je vakantie. Veel plezier!


Brussel – Riga

Riga staat bekend als het ‘Parijs van het oosten’. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de Oude Stad, die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je vindt er de middeleeuwse binnenstad vol met gebouwen in Art nouveau-stijl.

Deel 1 van je roadtrip: De rit van Brussel naar Riga is net geen 2.000 kilometer lang. Onderweg kom je voorbij een aantal belangrijke steden waar je romantisch kunt overnachten. Wij kozen voor stops in Berlijn (Duitsland), Warschau (Polen) en Kaunas (Litouwen).


Riga – Wenen

Wenen is met al haar paleizen een van de indrukwekkendste steden in Europa. Het bekendste paleis is ongetwijfeld dat van Sisi. In Wenen maak je een romantische wandeling in een van de prachtige tuinen en rust je uit met een kop koffie in een elegant café. ’s Avonds dans je uiteraard een wals.

Deel 2 van je roadtrip: De kortste weg leidt terug naar Kaunas en Warschau. Wij raden je echter aan via Minsk in Wit-Rusland te rijden. Een omweg van 300 km, maar dat is het zeker waard! Daarna rijd je Polen weer binnen, met tussenstops in Lublin en Krakau.


Wenen – Praag

Praag biedt je een mooie mix van geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke culinaire versnaperingen. Met bijnamen als ‘de ziel van Centraal-Europa’ en de ‘Gouden Stad’ kan Praag niet ontbreken op je route.

Deel 3 van je roadtrip: Deze weg is amper 300 km lang en kan dus gemakkelijk op een dag afgelegd worden. Onderweg kom je door het nationaal park Thayatal aan de rand van Tsjechië. Volg de rivier en geniet van de ongerepte natuur. Onderweg kan je ook stoppen in kleine dorpen, zoals Hulice, om te genieten van deze unieke cultuur.


Praag – Venetië

Van de pittoreske kanalen tot de grandioze kerken en pleinen, kleurrijke huizen en heerlijke cafeetjes, Venetië mag niet ontbreken. Bezoek Venetië nu het nog kan, want volgens deskundigen duurt het niet lang meer voordat de stad door het water wordt opgeslokt. Rondvaren op een gondel is uiteraard een must!

Deel 4 van je roadtrip: Een eerste stop maak je in het Tsjechische Lpno nad Vltavou, een populaire bestemming door het grote stuwmeer en de berg waar dit dorp tegenaan gebouwd is. Verderop kom je Salzburg tegen, een stad die gekenmerkt wordt door klasse, stijl, traditie en het bourgondische leven. Voor je naar Venetië rijdt, kan je nog een tussenstop maken in Treffen aan de grens tussen Oostenrijk en Italië.


Venetië – Londen

Londen is voor cultuurliefhebbers een must. De Tower of London, de historische nederzetting van Greenwich, de Kew Gardens en Buckingham Palace staan allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ga voor een romantisch etentje aan de Thames en bekijk Londen vanuit de lucht in de London Eye.

Deel 5 van je roadtrip: Van Venetië naar Londen kom je een aantal mooie plaatsen tegen. Verona, Milaan en Torino liggen allemaal op de route. Stop even in Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc, om te genieten van de Alpen. Daarna doorkruis je Genève, Dijon en Parijs. In Parijs kan je uiteraard even stoppen om een selfie met de Eiffeltoren te maken. Rijd daarna verder naar Calais, waar je de ferry neemt naar Dover. De white cliffs zijn zeker het bezichtigen waard. Daarna rijd je verder tot in Londen. Pak snel je koffers, smeer je remmen, check je bandenspanning en geniet van een zalig lange roadtrip!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands