Mini experimenteert met smart glasses

Smart glasses zijn de toekomst. Google introduceerde een tijd gelegen al de Google Glass. Tegenwoordig wordt er nog veel geëxperimenteerd met smart glasses, ook door autofabrikant BMW. BMW heeft een smart glass ontwikkeld voor automerk Mini waardoor rijden een stuk comfortabeler en veiliger zou worden.

De smart glasses van Mini geven de bestuurder allerlei soorten verkeersinformatie en informatie over de wagen en ze verhogen de veiligheid in het verkeer door het zicht van de bestuurder te vergroten.


Connectiviteit

De smart glasses van Mini worden verbonden met de auto, maar kunnen ook verbonden worden met een smartphone. Beide verbindingen bieden andere mogelijkheden. Als de bril verbonden is met de auto, geeft de bril allerlei informatie weer over de auto zelf, over de weg en over het verkeer. Die informatie wordt vlak boven het stuur getoond. Op die manier heeft de bestuurder meteen toegang tot belangrijke informatie over de wagen, zonder er te sterk door afgeleid te worden. De bril weet, onder andere, wat de toegelaten snelheid is en projecteert die boven het stuur. Wie op zoek is naar een parkeerplaats, kan ook vertrouwen op de smart glasses. De bril geeft namelijk ook weer waar er nog vrije parkeerplaatsen zijn. Parkeren wordt met de slimme bril trouwens ook een stuk gemakkelijker: de bril laat stoepranden die buiten het gezichtsveld van de bestuurder vallen zien met behulp van verschillende camera’s op de spiegels van de auto. Auto geparkeerd, maar weet u niet meer waar? Ook daar heeft Mini een oplossing voor. De smart glasses weten nog wel waar uw Mini geparkeerd staat en leiden u probleemloos weer naar uw wagen. Ook tijdens het rijden loodsen de smart glasses u naar uw bestemming. De slimme bril projecteert pijlen op de weg die uw route aanduiden. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=ros5DU6nTEA[/embed] De smart glasses bieden nog meer mogelijkheden als ze verbonden zijn met uw smartphone. U krijgt dan een melding wanneer u een sms of een andere notificatie krijgt. Een sms kan dan ook voorgelezen worden door de auto, zodat de bestuurder zich volledig op de weg kan blijven concentreren.


Doorzichtige wagen

Een van de meest indrukwekkende mogelijkheden van de Mini smart glasses is ongetwijfeld de x-ray-functie van de bril. Daarmee worden bepaalde onderdelen van uw Mini doorzichtig. De bedoeling daarvan is de zichtbaarheid van objecten buiten de wagen te verhogen om zo ook tot meer veiligheid in het verkeer te komen. Doordat de deuren en bepaalde onderdelen van de wagen die voor dode hoeken zorgen doorzichtig worden, kunnen bestuurders hun rijstijl beter aanpassen aan hun omgeving. Die x-ray-functie van de smart glasses doet denken aan de transparante auto die Japanse wetenschappers een paar maanden geleden hebben ontwikkeld. Met behulp van camera’s wordt de omgeving van de bestuurder in de wagen geprojecteerd. Op die manier kan de bestuurder perfect volgen wat er rondom hem allemaal gebeurt.


Smart glasses i.p.v. apps

De smart glasses maken uw rit in de wagen een stuk comfortabeler en gemakkelijker. Uw route wordt duidelijk aangegeven, uw sms-berichten worden voorgelezen, u vindt gemakkelijk parkeerplaats, … Al die functies worden tegenwoordig ook vervuld door apps op uw smartphone. Het nadeel van zulke apps is dat daardoor de verleiding erg groot wordt om achter het stuur met uw smartphone te spelen, waardoor u minder geconcentreerd bent op de weg. Dat leidt dan weer tot ongevallen en heel wat verkeersproblemen. Dankzij de smart glasses geniet u toch van de voordelen van zulke apps, maar zonder uw concentratie van de baan te moeten halen. De smart glasses van BMW en Mini zijn nog niet verkrijgbaar en werden ook nog niet officieel voorgesteld. De officiële voorstelling vindt eind deze maand plaats op het internationale autosalon in Shanghai.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands