Streamliner, de nieuwe Amerikaanse supercar

Het Amerikaanse Lyons Motor Car zal tijdens het Autosalon van New York in april een nieuwe supercar voorstellen. Met de Streamliner hoopt de jonge Amerikaanse autobouwer het niveau van de Bugatti Veyron te kunnen evenaren.

De autowereld lijkt maar niet genoeg te krijgen van hypersnelle sportauto’s en bijzondere voertuigen. Dit jaar al werden een futuristische Mercedes, de Apple Car, de zelfrijdende auto van Google en de vliegende auto min of meer officieel aangekondigd. Begin april wordt dat innovatieve lijstje aangevuld met de Lyons Motor Car LM2 Streamliner.


Sneller dan Bugatti Veyron

De Streamliner zal tijdens het Autosalon van New York onthuld worden. Voorlopig is er nog niet veel bekend over de nieuwe supercar. Technisch zal de wagen over V8-motor en 1700 pk beschikken met een draaimoment van 2.180 Nm. Dat is een stuk meer dan de Bugatti Veyron die al de kracht van 1200 paarden bezit met een draaimoment van 1500 Nm. Met zo’n motor kan de wagen in amper 2 seconden optrekken tot een snelheid van 100 km/uur. De maximumsnelheid die de Streamliner zal kunnen bereiken, ligt op ongeveer 466 km/uur. Met zulke specificaties zou de Streamliner de snelste auto ter wereld kunnen worden. Voorlopig is die titel weggelegd voor de Bugatti Veyron Super Sport. Die wagen behaalt een snelheid van 431 km/uur en is daarmee de snelste auto ter wereld in productie. Om een hoge prestaties te kunnen leveren, is het belangrijk de wagen zo licht mogelijk te maken. Daarom zal de Streamliner volledig uit koolstofvezel bestaan. Koolstofvezel is een licht, maar ijzersterk materiaal dat vaker in de auto-industrie gebruikt wordt. Koolstofvezel is een erg duur materiaal en wordt daarom vooral gebruikt voor dure modellen en sportauto’s. Lyons Motor Car heeft nog geen prijsrichtlijnen gegeven voor de supercar, maar verwacht wordt dat de wagen enkele honderdduizenden euro’s zal kosten.


Ultiem statussymbool

Lyons Motor Car is een erg jonge Amerikaanse autofabrikant. Het bedrijf werd in 2011 in New York opgericht om een uiterst elitaire supercar te bouwen. Volgens het bedrijf is zo’n wagen het “ultieme statussymbool”. Kevin Lyons, de CEO van het bedrijf, is niet nieuw in de autosector. Lyons kan al terugkijken op een langere carrière als artiest en auto-ontwerper. Een van zijn grootste projecten is de Lamborghini Diablo. Uiteindelijk startte hij in 2011 met zijn broer een eigen bedrijf met als doel een Amerikaanse supercar te bouwen. De artistieke achtergrond van Lyons zal duidelijk aanwezig zijn in de wagen. De LM2 Streamliner zou er luxueuzer en verfijnder uitzien dan andere supercars en ook op technologisch vlak hopen de broers voor vernieuwing te zorgen. Het resultaat van hun werk is de Lyons Motor Car LM2 Streamliner die tussen 3 en 12 april in New York te bewonderen zal zijn.


New York International Auto Show

Sinds 1900 wordt in New York elke lente een autobeurs georganiseerd. Heel wat autofabrikanten houden concepten en nieuwe of vernieuwde modellen voor het Autosalon in New York. Ook dit jaar zullen weer een aantal premières plaatsvinden tijdens het salon. Naast de Streamliner van Lyons Motor Car, zullen ook een nieuwe Aston Martin, Porsche, McLaren, Jaguar en Rolls-Royce onthuld worden. Het Autosalon van New York verwelkomt niet alleen luxueuze merken. De grotere merken die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals Kia, Nissan, Volkswagen en Chevrolet, zullen ook concepten en nieuwe modellen tonen. Het is vooral uitkijken naar de modellen van Chevrolet. Dit jaar zou de Amerikaanse autofabrikant namelijk de nieuwe Chevrolet Camaro voorstellen. De Camaro zal in verschillende uitvoeringen en met verschillende technische specificaties beschikbaar zijn. De Chevrolet Camaro belooft in ieder geval een krachtige wagen te worden. De Streamliner van Lyons Motor Car zou de snelste auto ter wereld kunnen worden. Zou deze supercar de Bugatti Veyron kunnen vervangen? Meer autonieuws via Ikwilvanmijnautoaf.be.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands