Luxueuze SUV van Rolls Royce en Bentley

Rolls Royce en Bentley, het zijn niet de merken waarbij we meteen aan een SUV denken. Binnenkort zal dat veranderen. Beide Britse luxemerken werken namelijk aan een SUV om hun aanbod uit te breiden en zo meer klanten aan te spreken.

Rolls Royce en Bentley zijn twee Britse luxemerken die bekendstaan om hun opvallende luxueuze en dure wagens. Beide merken bouwden tot nu toe enkel berlines en een cabrio. Binnenkort wordt het aanbod van elk merk uitgebreid met een even luxueuze SUV.


Nieuwe SUV

De modellen van Bentley en Rolls Royce lijken vrij sterk op elkaar. Dat komt doordat Bentley in de jaren 1930 in financiële problemen kwam en overgenomen werd door Rolls Royce. Tegenwoordig zijn beide merken in Duitse handen: in 1998 werd Rolls Royce gekocht door de BMW Groep, Bentley door de Volkswagen Groep. De Britse luxemerken zijn dus uiteindelijk concurrenten geworden. Om te kunnen blijven concurreren, met elkaar en met andere luxueuze merken, werken beide autofabrikanten tegenwoordig aan een SUV. Bentley zou daarbij met de Bentayga al een paar stappen verder staan dan Rolls Royce.


Bentley Bentayga

In 2012 al stelde Bentley een concept van een mogelijke SUV voor. Dat concept was toen echter nog niet klaar voor productie. Bentley werd voornamelijk verrast door de sterk gemengde gevoelens van het publiek ten opzichte van de SUV. Sindsdien heeft Bentley het concept aangepast en de toekomstige wagen heeft ook al een naam gekregen: Bentayga. De Britse fabrikant is ook al begonnen de SUV te testen. De wagen werd in Scandinavisch gebied in de sneeuw gespot. Eerder al werd de Bentayga in Dubai in heel andere weersomstandigheden getest. Die tests lijken aan te wijzen dat de SUV van Bentley bijna klaar is voor productie. Dat vermoeden wordt bevestigd door de CEO van Bentley. De wagen zou in de laatste testfase zitten. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=8nzyvCjlE2A[/embed] Wat weten we al over de Bentayga? De SUV zal de eerste wagen zijn van het luxemerk dat beschikbaar is met een dieselmotor. De wagen zal beschikbaar zijn met een W12- of V8-motor en later zal ook een volledig hybride versie beschikbaar gemaakt worden. Bentley hoopt de auto een maximumsnelheid van 320 km/uur te kunnen geven. De wagen zal dus niet alleen erg luxueus zijn, maar ook erg snel. Aan zo’n wagen hangt natuurlijk ook een hoog prijskaartje vast. De exacte prijs van de wagen is nog niet bekend, maar die zal tussen de 175.000 en 180.000 euro kosten. De wagen zal in 2016 op de markt komen.


Project Collinan

Als antwoord op de SUV van Bentley, heeft ook Rolls Royce een SUV aangekondigd. Eerder deze week verschenen foto’s van het Project Collinan, zoals Rolls Royce het project genoemd heeft. De eerste beelden van de wagen deden heel wat autoliefhebbers even slikken. Op een aantal foto’s is een verhoogde en verkorte Rolls Royce Phantom II te zien met een grote spoiler op het koffer. De wagen ziet eruit alsof hij weggereden is uit een superheldenstrip of –film, als wagen van de slechterik, welteverstaan. Maar niet gevreesd, Rolls Royce liet al weten dat de SUV niet op die beelden zal lijken. De wagen werd zo gebouwd om de wielophanging te kunnen testen. Het testmodel geeft waarschijnlijk wel een goed beeld van de grootte van de toekomstige SUV.


Productie verhogen

Vanwaar nu die interesse in de ontwikkeling van een SUV? Beide autofabrikanten hopen met een nieuw model meer wagens te verkopen. De markt van de SUV’s is namelijk in volle groei. Bentley zou met de nieuwe SUV tegen 2020 de productie van auto’s willen verdubbelen tot 20.000 wagens per jaar. Rolls Royce hoopt de productie te kunnen opdrijven tot 4.500 auto’s per jaar, wat neerkomt op een stijging van 1.500 auto’s per jaar. Meer weten over de nieuwste SUV, verkoopcijfers van bepaalde merken of in het algemeen over de autosector? Ikwilvanmijnautoaf.be houdt u op de hoogte.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands