Suzuki met verrassingen naar Genève

De Japanse autofabrikant Suzuki heeft heel wat autoliefhebbers nieuwsgierig gemaakt door een aantal vage foto’s te verspreiden van twee nieuwe conceptauto’s. De wagens zouden volgende maand worden voorgesteld op het Autosalon van Genève. Suzuki trekt dus met twee verrassingen naar Genève en houdt de autowereld ondertussen in spanning.

Suzuki doet het op zich niet slecht in Europa, maar door twee nieuwe concepten aan te kondigen, toont de Japanse autofabrikant wel aan dat hij het beter wil doen. Deze twee concepten zouden de eerste twee nieuwe modellen zijn van de zes die Suzuki de komende drie jaar wil uitbrengen.


Nieuwe concepten

Er is nog maar bitter weinig bekend over de nieuwe modellen van Suzuki. Afgaande op de eerste, vage foto’s die Suzuki heeft gelost, zouden beide modellen in het compacte segment van het Japanse merk terechtkomen. Er wordt al gespeculeerd dat de nieuwe modellen de Suzuki Swift en de Suzuki Jimny zouden vervangen. Suzuki heeft echter al gereageerd dat het niet de bedoeling is de Swift de komende jaren te vervangen. Ook de Jimny zou niet meteen aan vervanging toe zijn volgende fabrikant.

Het eerste model dat Suzuki zal voorstellen, heeft de codenaam iK-2 gekregen. De wagen lijkt op het eerste gezicht wat groter dan de Swift, waardoor het mogelijk lijkt dat het nieuwe model eerder naast de Swift zal bestaan in plaats van de Swift te vervangen. De iK-2 zal comfortabeler en groter zijn dan de Swift, maar ook minder dynamisch. Met dit nieuwe concept lijkt Suzuki een wagen te willen aanbieden aan de bestuurders die net niet genoeg hebben aan een Swift. De iM-4 is het tweede model dat Suzuki in Genève aan het grote publiek wil voorstellen. De iM-4 lijkt kleiner dan de iK-2 en ziet eruit als een 4x4. Het silhouet van de wagen doet erg denken aan de Jimny, maar ziet er sportiever en moderner uit. De iM-4 doet op het eerste gezicht wat denken aan de Renault Captur.


Zes nieuwe modellen

Vorig jaar kondigde Suzuki aan op drie jaar tijd zes nieuwe modellen te willen introduceren. Er zouden telkens twee modellen per segment verschijnen: twee kleine wagens, twee middenklassers en twee grote auto’s. De eerste twee modellen zijn begin dit jaar al uitgekomen: de Suzuki Celerio en de nieuwe Suzuki Vitara werden in januari nog aan het Belgische publiek voorgesteld tijdens het Autosalon van Brussel. De twee concepten die Suzuki in Genève zal onthullen, zullen al het derde en het vierde nieuwe model zijn. De concepten zullen wel pas begin 2016 te koop zijn. De volgende verrassing zou in september dit jaar volgen. Op het Autosalon van Frankfurt zal Suzuki het volgende nieuwe model voorstellen. Die nieuwe wagen zou een kleine stadswagen worden, zoals de nieuwe Celerio. Ook die nieuwe wagen zou in 2016 verkrijgbaar moeten zijn. Het laatste nieuwe model dat Suzuki nog plant uit te brengen, zal in 2017 verschijnen. Over dat model is nog niets bekend.


Terugroepactie Suzuki Celerio

Vorige maand op het Autosalon was de Suzuki Celerio voor het eerst te zien in België. De wagen werd vorig jaar wel al aangekondigd door Suzuki en zou de Suzuki Alto vervangen. Begin deze maand moest Suzuki echter al in vier landen een terugroepactie lanceren omdat de nieuwe Celerio met remproblemen kampt. In het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland en Australië, waar de Celerio nog niet zo lang beschikbaar is, zouden de remmen van de wagens bij een snelheid van 130 km/uur niet meer werken. De wagens voor die landen worden gebouwd in een fabriek in Thailand. De wagens die geproduceerd werden in de Indiase fabriek zouden geen problemen ondervinden. Suzuki roept nu wagens die sinds 1 februari in de getroffen landen verkocht zijn terug.

Suzuki zal de autowereld de komende tijd nog verrassen. Blijf op de hoogte dankzij Ikwilvanmijnautoaf.be.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands