Terugroepactie bij Opel

Met een terugroepactie maant Opel eigenaars van een Opel Corsa of Adam aan hun auto te laten controleren omdat er veiligheidsproblemen zijn ontdekt. Wie sinds mei 2014 een nieuwe Opel Corsa of Opel Adam heeft, wordt gevraagd zo snel mogelijk zijn auto te laten controleren en tot die tijd niet meer met zijn wagen te rijden.

Het probleem waar de Opel Corsa en Adam mee kampen, zit in het stuursysteem. Tijdens een controle in de fabriek werd vastgesteld dat een onderdeel van het stuursysteem niet voldoet aan de specificaties. Tot nu toe zijn er bij Opel geen gevallen bekend waarbij het gebrek voor problemen of ongelukken heeft gezorgd, maar Opel vraagt met aandrang dat klanten met een Corsa of Adam hun auto laten controleren voor ze verder gebruik maken van hun wagen. Voor de terugroepactie komen Opel dealers zelf aan huis om de risicowagens na te kijken.

8.000 risico-auto’s

Niet alle bestuurders van een Opel Corsa of Opel Adam zitten in de risicogroep. Volgens Opel zou het probleem zich enkel voordoen bij wagens die sinds mei 2014 geleverd zijn. Opel neemt zelf contact op met de bestuurders die deel uitmaken van de risicogroep. Op haar website heeft Opel reeds tips geplaatst die bestuurders kunnen gebruiken om hun eigen Opel Corsa of Opel Adam te controleren. Door het chassisnummer en de productiecode te checken, weet u of uw wagen gecontroleerd moet worden voor u er verder mee mag rijden.


Tweede terugroepactie voor Opel

Deze terugroepactie is voor Opel de tweede van 2014. In maart was Opel al betrokken bij de terugroepactie van General Motors. Dit jaar riep General Motors miljoenen auto’s terug door een defect aan het contactslot waardoor ook zestien doden zijn gevallen. Verschillende merken werden getroffen door dat probleem, waaronder ook de Opel GT. In Europa was de impact van de terugroepactie voor Opel echter klein: er werden ongeveer 7.500 auto’s, gebouwd tussen 2007 en 2010, teruggeroepen. De problemen bij Opel werden opgelost door het contactslot te vervangen.


De nieuwe Corsa en Adam

Ondertussen stelt Opel een aantal nieuwe modellen voor op het autosalon van Parijs dat dit weekend begint. Ook de nieuwe Opel Corsa en Opel Adam worden voorgesteld. De Opel Adam, die al verkrijgbaar was als Adam en Adam Rocks, krijgt er binnenkort nog een sportief broertje bij: de Adam S. De Opel Corsa ondergaat niet meteen een facelift, vooral het interieur zou sterke veranderingen ondergaan en vooruitgang boeken.


September, maand van de terugroepacties

Opel is niet het enige automerk dat met problemen kampt en daardoor een aantal automodellen moet terugroepen. Eerder deze maand zette Renault al een grote terugroepactie op poten. De problemen bij Renault waren wel van een groter kaliber dan die bij Opel. Zo zouden wereldwijd ongeveer 400.000 Renault Clio’s en 64.000 Kangoo’s last hebben van problemen met de remmen.

Eind september is ook Ford met een grote terugroepactie begonnen door een kortsluiting die voor defecte airbags zou kunnen zorgen. In totaal worden 850.000 auto’s van verschillende types teruggeroepen. De auto’s werden allemaal gebouwd in 2013. Ook Ferrari heeft deze maand een groot aantal auto’s moeten terugroepen door problemen met de koffer. Meer dan 3.000 auto’s van het type 458 werden teruggeroepen doordat het voor iemand die opgesloten zit in de koffer van de wagen onmogelijk is om zichzelf te bevrijden. Wie zelf te veel problemen ondervindt met zijn auto, kan overwegen online zijn auto te verkopen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands