Tesla naar Genk getweet

Genk hoop binnenkort de Amerikaanse autofabrikant Tesla naar de fabriek van Ford te halen. Tesla is nog op zoek naar een Europees land waar het een nieuwe fabriek kan openen. Met de sluiting van Ford Genk zou er in Genk voldoende plaats zijn voor een nieuwe autofabrikant. Om de aandacht van Tesla te trekken, wordt er massaal getweet.

Tesla werd opgericht in Californië. De belangrijkste fabriek van de Amerikaanse autofabrikant ligt in Californië, maar nu zoekt de fabrikant ook een plek om een nieuwe Europese fabriek te openen. Op de lijst van mogelijke landen staan Nederland, Frankrijk, Slovakije en België. België hoopt Tesla in de fabriek van Ford Genk te kunnen onderbrengen.


Subsidies onbekend

Volgens de organisatie Flanders Investment and Trade zouden er al gesprekken zijn geweest tussen Vlaanderen en het Amerikaanse bedrijf. De Vlaamse regering zelf heeft nog geen gesprekken gepland met Tesla. Daardoor is het niet duidelijk hoeveel subsidies Vlaanderen ervoor zou over hebben om de producent naar Genk te halen. Die subsidies zijn echter wel belangrijk. België heeft concurrentie van Nederland, Frankrijk en Slovakije en de keuze van Tesla zal waarschijnlijk grotendeels afhangen van de subsidies die het in die landen kan krijgen.


Twitteractie voor Tesla

Voorlopig is de Ford fabriek in Genk nog steeds in the running om Tesla te verwelkomen. Om Tesla te overtuigen van de mogelijkheden van die fabriek werd een Twitteractie op poten gezet. Bert Van Wassenhove, digital marketeer, richtte een website op en stuurde massaal tweets de wereld in. Al snel deden heel wat Belgen mee met de Twitteractie. Met succes, want op slechts enkele uren tijd bereikten de tweets de ingenieurs van Tesla. Volgens Van Wassenhove zou België de beste optie zijn voor Tesla. Belgen geven over het algemeen veel geld uit aan een auto, op privé vlak en op professioneel vlak.


Meer laadpalen

De elektrische auto begint steeds meer en meer zijn intrede te maken in het dagelijkse leven. Bijna elke autofabrikant bouwt tegenwoordig ook een elektrische wagen. Daarin verschilt Tesla van die andere fabrikanten: de Amerikaanse producent houdt zich enkel bezig met de productie van elektrische wagens.

Ook al worden op dit moment auto’s op benzine en dieselwagens nog steeds het meest verkocht in België, toch wordt er geregeld geïnvesteerd in meer oplaadpalen voor elektrische auto’s. In verschillende grote steden en zelfs in kleinere gemeentes zijn tegenwoordig een aantal oplaadpalen aanwezig. Tesla heeft in België twee superchargers. Zoals de naam het al aangeeft, laden superchargers een auto razendsnel op. Op 20 minuten tijd zou de helft van de batterij weer opgeladen zijn. Normaal heeft een elektrische auto een vijftal uur nodig om volledig opgeladen te zijn. Dat is nog een nadeel van elektrische wagens ten opzichte van wagens op klassieke brandstof. Een diesel- of benzinewagen met een lege tank is op enkele minuten weer klaar om verder te rijden.


Tesla Model S

Wie voor een elektrische wagen kiest, mag daarvoor wel diep in zijn buidel graven. De aankoopprijs van een elektrische auto is nog erg hoog. Bovendien is er nog niet veel keuze. Tesla zelf biedt op dit moment slechts een model aan, de Model S. De nieuwe Tesla Model X is wel al voorgesteld en kan ook al gereserveerd worden. Op de nieuwe Model X is het wel nog een tijdje wachten: voorspeld wordt dat wagens die vandaag besteld worden pas tegen 2016 geleverd worden.

Of Tesla effectief naar België komt, is nog niet zeker. Er mag natuurlijk wel op gehoopt worden. Bent u overtuigd van het nut van elektrische auto’s? Verkoop uw 2dehands wagen online en investeer in de wagen van de toekomst.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands