Tweedehands autoverkoop weer gestegen

2014 was een productief jaar voor Ikwilvanmijnautoaf.be. De autoverkoop via de website is met 8% gestegen ten opzichte van 2013. Vooral de Duitse merken vinden gemakkelijk een nieuwe eigenaar via ons online veilingplatform. De BMW 3 en Volkswagen Golf werden in 2014 het vaakst verkocht.

De Belgische autoverkoop kende in 2014 heel wat schommelingen, maar over het algemeen bleef de autoverkoop wel stabiel ten opzichte van een jaar eerder. Ook de tweedehands autoverkoop deed het vorig jaar goed. In 2014 werden 8% meer voertuigen verkocht via Ikwilvanmijnautoaf.be dan in 2013. In totaal werden er 62.280 voertuigen aangemeld. De meeste biedingen werden uitgebracht op een Audi A3 uit 2009. Op een paar uur tijd werd er meer dan 13 keer op die wagen geboden. De koper ging nadien ook akkoord met het hoogste bod.


Duitse toppers

Vooral de Duitse merken werden vorig jaar het vaakst verkocht. In de top 10 van meest verkochte merken vinden we Volkswagen en Opel op de eerste en de tweede plaats. Beide merken maken elk ongeveer 10% van de verkoop uit. Verder in de top 10 komen we BMW en Mercedes tegen op plaatsen 7 en 8 en Audi op de tiende plaats. De top 3 wordt afgesloten door het Amerikaanse Ford, dat 8,72% van de verkopen uitmaakt. Tot slot maken ook de Franse merken Citroën, Peugeot en Renault en het Japanse Toyota deel uit van de 10 best verkochte merken op de tweedehandsmarkt. Kijken we specifiek naar de bestverkochte modellen, dan zijn het opnieuw de Duitsers die het meest verkocht werden. De BMW 3 is met 3,26% het bestverkochte model van 2014, gevolgd door de Volkswagen Golf met 3,07% en de Opel Astra met 3%.


Opvallendste verkopen

De meeste voertuigen die op de tweedehandsmarkt verkocht worden, zijn niet zo bijzonder. Dat geldt ook voor de wagens die aangemeld en verkocht werden op Ikwilvanmijnautoaf.be. Een auto met wat bijzonderheden valt dan ook extra snel op. De oudste wagen die vorig jaar dankzij Ikwilvanmijnautoaf.be verkocht werd, was een Mercedes S-Klasse 220S uit 1958. Tweedehandsauto’s hoeven niet altijd oud en versleten te zijn, dat bewijst de jongste auto die in 2014 via Ikwilvanmijnautoaf.be verkocht werd: een Volkswagen Golf Trendline van amper 2 weken oud. De opvallendste verkoop van 2014 is ongetwijfeld een Ferrari California Cabrio uit 2013. Die wagen werd verkocht voor 128.000 euro.


Succesvolle autoverkoop

Ikwilvanmijnautoaf.be heeft een productief en vruchtbaar jaar achter de rug. De stijging in de verkoop is volgens Jeroen Oelen, country manager België, te danken aan het gebruiksgemak van de website. “Ikwilvanmijnautoaf.be is voor iedereen toegankelijk en erg gemakkelijk in gebruik voor alle leeftijden. Zelfs de oudere generatie weet ons tegenwoordig te vinden: de oudste verkoper vorig jaar was 93 jaar oud!”, lacht Oelen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands