Voertuig levering en overdracht - waar moet je op letten?

Voertuig verkocht? Dan is het enkel nog zaak de levering correct af te ronden. Op deze pagina zetten we voor u de belangrijkste punten op een rij.

Overdracht
Zorg dat u een duidelijke afspraak maakt met de koper en bevestig deze. Neem de dag voor de overdracht nog een keer contact op om de afspraak nogmaals te bevestigen en wees duidelijk over de exacte tijd en locatie. Zorg dat het duidelijk is of het voertuig wordt gebracht of opgehaald. Mocht het voertuig opgehaald worden biedt dan de chauffeur een kop koffie aan, deze heeft vaak een lange reis achter de rug.

Buitenkant
Zorg ervoor dat het voertuig schoon is tijdens de overdracht. Geef hem bijvoorbeeld van tevoren nog even een goede wasbeurt.

Binnenkant

Zorg dat het dashboardkastje en de portiervakken leeg zijn. Vergeet ook niet uw CD uit de speler te halen en de kofferruimte leeg te halen. Ook onder de afdekklep bij het reservewiel. Wat moet u in de auto laten liggen? Het reservewiel, gereedschapssetje, krik en eventuele DVD van de navigatie horen bij de auto. Wilt u het netjes doen? Ga er dan ook even met de stofzuiger doorheen.

Documenten
De autopapieren moeten aanwezig en compleet zijn, inclusief inschrijvingsbewijs deel I en deel II (indien nieuw formaat), laatste keuringsbewijs en gelijkvormigheidsattest. Daarnaast de onderhouds- en instructieboekjes, eventuele codes van de autoradio en het alarmcertificaat klaarleggen. Aanschafnota’s en (kopie)facturen van recente onderhoudsbeurten, accessoires en reparaties bevatten ook waardevolle informatie voor de koper. Onderhoudsboek (indien digitaal, print-out of facturen a.u.b.).
Aankoop factuur en bewijs van betaling van het voertuig attest van vrij en onbelast (kan u bij de bank verkrijgen).
Indien er nog een financiering is, een bewijs van de bank dat deze volledig werd afbetaald.

Sleutels
Zorg ervoor dat de sleutels compleet zijn. Vaak hebben auto’s een hoofdsleutel en een reservesleutel. Soms is er ook nog een sleutelkaart aanwezig.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands